Ще накажат ли шофьора, който безочливо блокира кръстовище в Димитровград

Изображение 1 от 4

    Шофьор на МПС с пловдивска регистрация бе заснет как безпардонно е блокирал едно от натоварените светофарни кръстовища в Димитровград (снимките ви показахме вчера). Това се е случило в събота 14 януари към 8:30 часа.

    Днес стана ясно, че нарушителят ще бъде санкциониран. Полицията в бригадирския град, с помощта на заснетите кадри и други материали, са съставили акт за 2 нарушения на водача на МПС-то.

    По снимките, разпространени в социалните мрежи, се вижда как автомобил е паркирал в кръстовището, в платното за насрещно движение, а шофьорът не е в колата. Пак от кадрите се вижда, че водача на Фолксвагена e спрял в кръстовището и е отишъл до банкомат в близост, вероятно за да изтегли пари. За това че човека до банкомата и шофьора нарушил правилата са един и същ човек ни информираха очевидци на случката. Тази безочлива постъпка се случва в съботния ден, в който в града има пазар и в определени часови пояси стават задръствания, дори при нормално функциониращо кръстовище.

    Службите на реда са предприели действия по установяване на водача, който е нарушил правилата за движение по пътищата и днес са съставили акт за 2 нарушения по ЗДвП. Водачът на немския автомобил ще бъде санкциониран за спиране в района на кръстовище и за спиране срещу посоката на движение, като за двете нарушения паричното наказание ще бъде от порядъка на 100 лв., според заложените в закона санкции.

    Бдителността относно спазването на законите и правилата в държавата са много важни, за да може едно общество да функционира и просперира. За да живеем в безопасна и благоприятна среда, е важно законите да се спазват, а съблюдаването им е отговорност на всички нас. Щом забележите нередности, които могат да пречат или да застрашат някой, сигнализирайте на компетентните органи. Всеки от нас трябва да приеме, че праворприлащащите органи са тук, за да ни защитават и да ни осигуряват безопасна среда, в която да живеем, а не са с цел да ни наказват. Що се отнася за правилата по пътищата, за тях се казва, че те са написани с кръвта на другите. Всеки от нас трябва да дава добрия личен пример, както в дома, така и в обществото и на пътното платно.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини