Съдят димитровградска счетоводителка, присвоила над 1,5 милиона лева

Днес в Окръжен съд Хасково за присвояване на над 1 милион и половина лева е обвинена счетоводителка от Димитровград, тя е признала всички факти и обстоятелства по повдигнатото обвинение. Жената е присвоявала средства от фирмите с които е работила в продължение на поне 6 години.

Счетоводителката М. Г. Г. е обвиняема за това,  че в продължение на 6 години, в качеството си на длъжностно лице на фирми от  Димитровград, е присвоила чужди пари в особено големи размери.

Повдигнато й е обвинение за това, че е завлякла парите в периода от 25.06.2014 г. до 11.06.2020 г. Част от сумата - 1 623 331,67 лева присвоила от фирма „Вито 22“ ООД. Останалата част взела от „Ставио“ ООД. Парите й били поверени да ги пази и управлява.

Днес в съда подсъдимата е признала всички факти и обстоятелства по повдигнатото обвинение. Съдът е приел, че производството ще се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие.

Настоящият съдебен състав за нуждите на наказателното производство и с оглед повдигнатите обвинения намери, че се налага да бъдат събрани доказателства за притежаваните от подсъдимата движими и недвижими имущества, поради което разглеждането на делото се отложи и насрочи за 7 март, уточняват от пресцентъра на Окръжен съд Хасково.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ?
    ?
    19 0
    22:02, 18 яну 2024
    Колко трябва да печели Статльо та да не забележи,че са го завлякли с над 1,6 милки? Това не е ли повод за проверка от къде са тези пари? Ако са законни от оборот или печалба и са платени данъци,едва ли нямаше да забележи.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини