Георги Пеев сам на протест срещу поставянето на светофар за търговския център между Хасково и Димитровград

Изображение 1 от 3

    Въпреки призивите в групи в социалните мрежи за излизане на организиран протест срещу решението на АПИ да бъде сложен светофар в участъка на кръстовището до новия търговски център на пътя Хасково-Димитровград, на практика масов такъв не се състоя.

    Все пак недоволството, което иначе се изказва от дни масово, беше изразено еднолично от бившия общински съветник от Хасково Георги Пеев. С плакат със зачертан светофар на него той единствен беше на място в уречения при организацията час-17. За протеста до късния следобед нямаше подадени уведомления в полицията и в Община Хасково на чиято територия се намира участъка, посочен за място на недоволството.

    Георги Пеев уточни, че изразената от него форма не е протест, а по-скоро апел към Агенция пътна инфраструктура да преосмисли решението на Областната структура за поставяне на светофар на това място.

    В своя позиция след поискано становище от областния управител, от Областната дирекция на МВР в Хасково посочиха, че най-целесъобразното решение е изграждането на кръгово кръстовище, а не светофар. От Агенцията преди дни уточниха, че всъщност светофарна уредба за регулиране на движението ще бъде поставена и тя ще действа до изграждането на кръгово кръстовище.

    Преразглеждането на решението за светофара е важно, тъй като кръстовището е част от международен път и трафикът от Дунав мост към Маказа минава през този участък.

    „Смятам, че светофарът тук ще образува огромни тапи. Освен това е опасно и това не е само мое мнение, а е на пътни експерти, които са категорични, че светофар на главен международен път не може да се сложи. За 30 секунди засякох 70 автомобила, представете си какво би се получило, ако те се наредят при червен светофар тук.“, коментира Пеев.

    Той се надява обявената вече от АПИ обществена поръчка за позиционирането на светофар, да бъде отменена. Според него Областното пътно управление би трябвало в момента да обезопаси кръстовището поне с шумоубиващи скоростта ленти.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Пи
      Пича с Москвича
      42 -58
      19:21, 17 яну 2024
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ва
        Васко
        85 -14
        19:35, 17 яну 2024
        Може и да не го харесвате, но в случая е прав.
      • Ка
        Катърь
        29 -34
        19:39, 17 яну 2024
        Очукал е кинтите и търси будали Виж коментара
    • 2
      Ха
      Хасковлия
      34 -17
      22:38, 17 яну 2024
      Да отиде да протестира пред общината, при неговия приятел Станчо тъпото!
    • 3
      И
      И
      43 -2
      00:20, 18 яну 2024
      И аз съм против светофар , на главен път светофар , това ще е олигофрения и толко тъпо , че всички ще се смеят ...когато се прави парк с магазини извън града , се мисли предварително , а не след това , Тошко е прост кмета Дечев, но нали прибра едни пари , какво му пука .
    • 4
      По
      Потребител
      4 -5
      12:35, 18 яну 2024
      Този е пълна п****а...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини