Новото Porsche Macan - електрифицирано и с 630 к.с.

През 2014 г. - точно преди 10 години, Porsche представи своя нов модел Macan. А сега е дошло времето той да получи необходимото и задължително обновление.

Втората генерация на модела ще бъде изцяло електрическа като ще се предлага в две разновидности - Macan 4 и Macan Turbo.  

Новото Porsche Macan ще бъде поставен на платформата Premium Platform Electric (PPE), разработена съвместно с Audi, която разполага с 800-волтова електрическа архитектура. Батерията ще бъде литиево-йонна с капацитет от 100 kWh (95 kWh от които реално използваеми) и ще захранва с енергия двата електрически мотора.

Снимка 650715

При бързо зареждане батерията ще се зарежда от 10 до 80% за само 21 минути. Пробегът с едно пълно зареждане на базовия модел Porsche Macan 4 ще бъде около 613 км, а на Macan Turbo - 591 км.

Macan 4 ускорява от място до 100 км/ч. за 5.2 секунди и разполага с 402 к.с. под капака, а на Macan Turbo и неговите 630 к.с. за същото упражнение ще са му нужни само 3.3 секунди.

Снимка 650716

Максималната скорост на първия е 220 км/ч., а на втория - 260 км/ч. Новото изцяло електрическо Porsche Macan разполага с адаптивен заден спойлер, който го прави още по-аеродинамичен.

Тurbo версията на Macan ще е снабдена и със заден диференциал с електронно заключване и по желание може да се добави система за кормилно управление на задния мост, която ще позволява на задните колела да се завъртат с до пет градуса.

Интериорът не се отличава с кой знае какви подобрения, но прави впечатление, че от Porsche са решили да запазят някои физически бутони като тези за контрол на климатичната система.

Снимка 650718

За седалките в новото Porsche Macan не е използвана кожа, а някои други части от интериора на SUV-то са направени от рециклирана пластмаса. Пред шофьора е разположен 12.6-инчов клъстер, а заедно с с другия 10.9-инчов широк екран се образува информационно-развлекателната система. Може да се добави и трети 10.90-инчов екран пред пасажера.

В зависимост от модела и нивото на оборудване от Porsche казват, че вместимостта на багажното отделение на новия електрически Macan е до 540 литра. Със свалени задни седалки капацитетът се увеличава до 1348 литра. Под предния капак също има багажно отделение с капацитет от 84 литра.

Стартовата цена на Porsche Macan 4 е 80 000 долара, докато Porsche Macan Turbo - 106 950 долара. Поръчки могат да се правят още от сега, като се очаква доставките да започнат през втората половина на годината.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини