"Магията на гласовете" представят в Димитровград

На 8 февруари 2024г. от 18.30ч. в ОДТ "Апостол Карамитев" Забавно-духов оркестър - Димитровград ще представи завладяващ концерт с оперна и оперетна музика "Магията на гласовете". Гост-диригент ще бъде Виктор Крумов от Държавна опера Стара Загора, както и солистите Елена Мишинова - сопрано и тенора Борис Тасков. 
Концертът е истинско музикално бижу, с което димитровградския оркестър ще зарадва своята публика отново. В програмата ще бъдат представени популярни арии от любими опери като "Наздравица" от операта "Травиата" по музика на Джузепе Верди, "Помниш ли ти?" от оперетата "Царицата на чардаша" на Имре Калман, "О, соле мио" по музика на Едуардо ди Капуа и други. 
Концертът е безплатен, но се влиза с покани, които могат да се вземат от касата на Театъра. 
 
Виктор Крумов - гост-диригент 
Диригент в Държавна опера Стара Загора и преподавател по "Оперно пеене с диригент" в Национална музикална академия "Проф.Панчо Владигеров" - София. Диригент на Духов оркестър - Стара Загора. Завършил НМА "Проф.Панчо Владигеров" със специалност "Оперно-симфонично дирижиране".
 
Елена Мишинова - сопрано
Завършила НМА "Проф.Панчо Владигеров" със специалност "Оперно пеене и вокална педагогика". През сезона 2018/2019 е солист на Русенска опера. През годините взима участие в многобройни концерти и спектакли в оперите в Бургас, Стара Загора и Русе.
 
Борис Тасков - тенор
Солист в Държавна опера - Стара Загора. Гастролира в концерти, оперни и оперетни гали, както и в оперни спектакли в Германия, Австрия, Испания, Португалия, Франция и Китай.
 
Забавно-духов оркестър - Димитровград е създаден през 1951г. като първия провинциален духов оркестър по решение на градското ръководство. Първият официален концерт на оркестъра се състои на 22 юни 1951г. в салона на театъра. Програмата на концерта включва шест произведения, сред които и две класически - увертюрата към операта "Набуко" от Верди и "Унгарски танц" от Брамс. През 2017 година Забавно-духов оркестър-Димитровград е удостоен с наградата на Съюза на българските музикални и танцови дейци - "Кристална лира". Наградата се връчва за върхови постижения в областта на музикално-изпълнителското и танцово изкуство.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини