"Георги Парцалев. Хамлет от град Левски" представят в Димитровград

Дом-музей „Пеньо Пенев“ ще бъде домакин на Вечер за Георги Парцалев на 7 февруари от 17,30 часа. В рамките на събитието ще бъдат представени книгата „Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“ (Книгомания) и филма „Рицарят на смеха“ (АРТ пръдъкшънс) с участието на автора - журналиста Георги Тошев.

Луксозното издание допълва представата ни за един от най-любимите български актьори. То включва малко известни факти за живота на Парцалев, части от интервюта и над 300 снимки, някои от които се публикуват за първи път. Съдържа още непоказвани портрети с поименни автографи, спомени и изповеди на най-близките до него  Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Латинка Петрова, Лили Иванова, Славчо Пеев. Това е възможно най-пълното откъм детайли издание, което е излизало някога в памет на талантливия артист. Според колеги и съвременници той не обичал да говори за живота и работата си и е оставил съвсем малко интервюта, коментира авторът на книгата.  

 Във филма „Рицарят на смеха“ /режисьор Георги Тошев/, който ще бъде прожектиран, са включени последните интервюта на актрисите Стоянка Мутафова и Татяна Лолова. Вход свободен.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини