При проверка от НАП на димитровградския пазар в 32 обекта са установени 29 нарушения

Данъчни от звеното за фискален контрол в НАП провериха най-големия открит пазар на Балканите, който се намира в Димитровград. Акцията срещу укриването на приходи и неспазване на законодателството се проведе на 25 февруари, неделя. Инспекторите от НАП провериха 32 обекта, като са установени 29 нарушения. Общо 10 от констатираните нередности са неиздаване на касова бележка, при 6 обекта е имало разминаване между маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата, а други не са притежавали свидетелство за регистрация или са издавали документи за продажба без необходимите реквизити. На 10 от търговците е наложена административна мярка „запечатване на обект“. Екипите на „Фискален контрол“ са направили 16 инвентаризации, като са преброили и описали стоките и са изискали документи за произхода им и фактури.   
Проверките на приходната агенция продължават, като целта им е да предотвратят опитите за неотчитане на приходи и да предпазят потребителите от недобросъвестни търговци. От НАП препоръчват на гражданите да изискват касова бележка при покупка на стоки и услуги, като по този начин те ще гарантират потребителските си права и ще намалят риска търговците да укриват приходи. Потребителите могат да проверят фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на НАП, като използват мобилното приложение на приходната агенция – NRA Mobile, достъпно за Android и IOS устройства, припомнят данъчните.
Сигнали за неиздаване на документ за продажба, гражданите могат да подават на телефон 0700 18 700 на цена, съобразно тарифата на съответния оператор. Повече информация за възможностите за връзка с приходната агенция може да се намери в сайта на НАП. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини