Hyundai с впечатляващ дизайн

На тазгодишното издание на автомобилното изложение в Женева ще се състоят няколко интересни световни дебюти.

След като от Lexus разкриха, че ще покажат на събитието своя хибриден хечбек CT 200h, а от Citroen - своя кросоувър DS4, от Hyundai също обявиха плановете си да представят концептуалния i-Flow на автошоуто в Швейцария.

Стилът на модела е изработен в дизайнерските студио на Hyundai в Рюселсхайм, Германия. Очаква се i-Flow да бъде предшественик на бъдещия средно голям седан на южнокорейската компания, който ще се конкурира със сходни модели в D-сегмента като Ford Mondeo, Opel Insignia, Citroen C5 и Toyota Avensis.

От Hyundai все още не се уточнили дали серийната версия на i-Flow Concept ще замени настоящия Sonata, продаван в Европа, или ще се вмести сред по-компактните модели.

Дизайнът на автомобила е силно повлиян от актуалната за Hyundai “fluidic sculpture” архитектура.

От разпространеното изображение на i-Flow се вижда, че това е един наистина впечатляващ автомобил. И все пак това е само скица на модела и е по-добре да бъде видян на живо в Женева, за да се създаде по-точна представа за него.

Колата привлича вниманието на автомобилните ентусиасти и с това, че е снабдена с редица модерни технологии, които от Hyundai са разработили съвместно с химическия концерн BASF. Става дума за нови олекотени материали и фотоволтаични панели, намаляващи масата и увеличаващи ефективността на i-Flow.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини