Сочените като наркотрафиканти Николай Колев и Стойчо Бонев пътували заедно често зад граница

Изображение 1 от 5

    Обвинените за държане и разпространение на марихуана Николай Колев и Стойчо Бонев са близки и често са пътували заедно зад граница. Това стана ясно днес при делото, на което Окръжен съд Хасково разгледа искането на Окръжната прокуратура за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Въпреки поисканите и от обвиняемите, и от адвокатите им по-леки мерки-домашен арест, съдът постанови оставането в ареста и на двамата с аргумент, че нямат постоянна работа, нито актуална адресна регистрация и могат да се укрият или да извършат други престъпления.

    49-годишният Колев и 45-годишният Бонев бяха заловени при акция на екип от отдел "Наркотици" при Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” и колегите им от сектор „БОП Хасково“ в с. Клокотница на 11 март. Арестът им е заради открити 27,200 кг марихуана за 544 хил. лева при претърсване на автосервиз и ремонтните помещения към него.

    В съдебна зала днес стана ясно, че двамата се познават отдавна и много често са пътували по едно и също време с автомобили си през граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“. За движението на автомобилите им има справки. Изясни се и, че сервизът и складовите помещения, в които бяха открити чувалите с марихуана, са собственост на фирма на жената на Стойчо Бонев.

    Това, което е намерено в мен, аз не знам какво е. Помолиха ме да остане това при мен за неустановено време, каза Бонев пред съда.

    Аз съм ги оставил тези неща, той не знае за какво става въпрос, пък бяха думите на Колев.

    В същото време обаче обвинението посочи, че са събрани доказателства, включително и при разпита на свидетели, според които Николай Колев е шофирал автомобила е и докарал в Клокотница дрогата, която заедно със Стойчо Бонев са разтоварили и укрили в складовите помещения. За времето на разтоварването и укриването на чувалите с марихуана, са били изключени охранителните камери на обекта. Именно един от аргументите на съдията, която  гледа мярката -Милена Петева, че се предполага, че Бонев е знаел за съдържанието на донесените от Колев стоки, е фактът, че складът е на съпругата му.

    В съдебна зала стана ясно още, че Бонев е бил осъждан за кражби и отнемане на превозно средства, но е реабилитиран. Колев обаче изтърпява наказание по условна присъда за държане на наркотици в големи размери.

    Днешното определение на окръжен съд Хасково подлежи на обжалване през Апелативен съд – Пловдив.

    Ако вината на двамата мъже бъде доказана, ги грози затвор от 5 до 15 години и глоба от 20 хил. до 100 хил. лева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      11
      111Ф
      21 0
      18:00, 14 мар 2024
      Нещо се объркахме,Николай Колев и Стойчо Бонев, 49-годишния Колев и 45-годишния Иванов,последно кои кога и къде.
    • 2
      90
      90-те
      33 -5
      21:53, 14 мар 2024
      Токата ли му викаха на това момче. Навремето си беше в тези среди и там си остана. Вижте ме къв съм стойкаджия. Не се научи да си вади хляба с труд. Сега да си сърба попарата.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини