Най-добрите гимназисти автомонтьор и водачи на МПС се състезават в Хасково

    Най-добрите гимназисти автомонтьор и водач на моторни превозни средства от Южната част на страната са в надпревара за призовите места в Регионалния кръг на състезанието. „Най-добър млад монтьор и водач на МПС“ започна в Хасково днес в училището, избрано за пореден път да домакинства -Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“.

    Участват 9 отбора от професионални гимназии с транспортен профил от Бургас, Сливен, Ямбол, Стара  Загора, Казанлък и тим на домакините.

    Откриването на състезанието уважи заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева. С приветствие и пожелания за успехи към участниците се обърна експертът от МОН Чавдар Здравков.

    Състезателната част, която започна с решаване на теоретични тестове, откри директорът на училището домакин Донка Станчева.

    По-късно отборите показаха майсторство по кормуване.

    Във втория състезателен ден -на 15 март ще се проведе практическото състезание  за автомонтьори в учебните работилници на гимназията. Едва след приключване и на този кръг ще стане ясно кой от отборите е събрал най-много точки и продължава напред в националния кръг на надпреварата.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини