Какво е предрекъл Нострадамус за 2024 г.

Нострадамус, чието рождено име е Мишел дьо Нострадам, се ражда в малко френско провинциално градче. Около рождената му дата витае мистерия като предположенията се свеждат основно между две дати - 14 и 21 декември 1503 г. Бъдещият велик пророк е едно от деветте деца в семейството.

Някъде през 1530 г. Нострадамус става един от най-търсените гадатели и лечители, макар и да няма медицинско образование. Историята разказва, че той лекувал дори чума, наред с други обичайни и необичайни диагнози. Освен с медицина Мишел дьо Нострадам борави умело и с астрологията.

През 1547 г. започва да прави мащабни пророчества, които по-късно публикува в едноименната си книга, която излиза от печат за първи път през 1555 г. Много от направените предсказанията в нея се сбъдват и славата на Нострадамус бързо се разнася из цяла Франция, Европа и по света.

И толкова години след смъртта му, хората продължават да четат книгата му, търсейки и откривайки различни предсказания за бъдещето. Не бива обаче да забравяме, че Нострадамус е предрекъл, че светът ще свърши през 1999 г., а 25 години след предполагаемия апокалипсис, през 2024 г. продължаваме да сме живи. Да видим все пак как някои експерти тълкуват пророка и думите му за 2024 г.

Война с Китай

Някои издания твърдят, че Нострадамус е предсказал предстояща война с Китай въз основа на пасаж, в който се казва, че "червеният противник ще побледнее от страх. Ще изплаши великия океан." Анализаторите казват, че страните от НАТО могат да се включат, потенциално завършвайки с тотална война, което си е малко преувеличено тълкуване на неназован червен противник. 

Крал Чарлз слиза от трона

Изглежда, че крал Чарлз може да не се наслаждава дълго на новата си роля. Един пасаж в дългите и умишлено неясни творби на Нострадамус се отнася до "краля на островите", който е "прогонен със сила". Друг пасаж, за който се твърди, че е за крал Чарлз, гласи, че "скоро след една катастрофална война нов крал ще бъде помазан, който за дълго време ще успокои Земята". Това също се тълкува като отнасящо се до крал Чарлз, който очевидно ще има напрегната година да успокои Земята, преди да бъде изгонен от двореца си за това.

Както отбелязват и от IFL Science, Нострадамус е особено добър в създаването на толкова свободни предсказания, че в крайна сметка все някой може да ги припише на събитие от настоящия свят. Предсказанията му са известни като "постдикции", тъй като не бихме могли да познаем какво е предсказвал преди събитието да се случи. Но пък след като събитието се случи, винаги можем да намерим пасаж, който изглежда така сякаш Нострадамус е знаел за тези явления през цялото време.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини