Катя Панева е номинирана за министър на здравеопазването в кабинета на Мария Габриел

След като стана ясно, че министърът на здравеопазването в кабинета, воден от акад. Николай Денков- проф. д-р Христо Хинков, няма да остане на поста след ротацията, димитровградчанката Катя Панева е номинирана за водещата позиция в състава на кабинета на Мария Габриел.

Днес трябва да стане ясно дали ГЕРБ-СДС ще върнат на президента Румен Радев изпълнен мандат или ще се върви към нови предсрочни избори.

Партньорите от ПП-ДБ и ГЕРБ -СДС преговаряха през последната седмица и буквално минути преди да влязат  при президента днес по обяд.

Теменужка Петкова в качеството й заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, представи Мария Габриел като номинирана за премиерския пост.

Президентът Румен Радев даде мандата за изпълнение на номинираната за ротационен премиер Мария Габриел.

Приемам мандата с чувство за отговорност за това, че България има нужда от стабилност, която се гради на ясни принципи и отговорност, каза Мария Габриел пред държавния глава.

Предложената в нейния кабинет за здравен министър Катя Панева е лидер на ДСБ в Димитровград и член на националното ръководство на формацията. Тя е магистър по Европейска икономика и управление на администрацията. От 20 години работи в сферата на фармацевтиката, собственик е на аптека. Майка е на три деца.

Била е два пъти общински съветник в Димитровград, два пъти е номинирана и за кандидат-кмет на града- през 2011 г. от местната коалиция „Да за Димитровград“ и през 2019 г. от Коалиция ”Демократична България – Обединение”.

За няколко месеца през 2022 година Катя Панева пое поста на областен управител на Хасково.

От листата на “Демократична България” с квотата на ДСБ в Хасково Панева стана част от 45-ото и 46-ото Народно събрание, както и в настоящия -49-и парламент.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    ,z
    ,zzz
    89 -13
    12:52, 18 мар 2024
    Ужас
  • 2
    По
    Последният Хасковлия
    76 -11
    15:41, 18 мар 2024
    Пази боже сляпо да прогледне.
  • 3
    Ан
    антимишок
    50 -8
    18:20, 18 мар 2024
    Ако тая я изберат за министър татко и ще стане най-големият собственик на автомивки в страната!Може и на друг вид обекти в които се плаща винаги в брой......
  • 4
    И
    И
    72 -6
    20:48, 18 мар 2024
    Това ли им е експерта в управлението на здравеопазването? Управлявала е ЕДНА аптека и това я прави експерт? Ако и останалите министри от ПП-ДБ са такива "експерти",по-добре Пеевски да идва или направо да закриваме държавата.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини