Кирил Петков видя руска връзка в действията на ГЕРБ

Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков видя руска връзка в действията на ГЕРБ вчера, които доведоха до разрив в отношенията между двете политически сили. Пред "Нова телевизия" той посочи, че по време на преговорите за кабинет от ГЕРБ са оказали най-голям натиск в три направления - за министерствата на отбраната и енергетиката, както и за реформи в службите.

"Последните 30 години Русия е държала най-много да има контрол точно в тези сфери", каза Петков.

Той допълни, че и предложението за разкриването на следствената тайна, което, по думите му, ще помогне в случаи като този на убития Мартин Божанов-Нотариуса, също не е било одобрено от ГЕРБ. Петков уточни, че една от жените в преговорния екип на ГЕРБ е предложила на "Продължаваме промяната - Демократична България" подписан от Мария Габриел документ за споразумение, в който обаче нямало нищо конкретно за реформи в службите и следствената тайна.

"От ГЕРБ отказаха да подпишат тези две точки. Службите са голям страх. Страхът е от хората, които ще бъдат сменени и които, може би, имат някакви тайни за миналото", добави Петков.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини