ГЕРБ и ДПС се страхуват от комисията за ''Нотариуса'', заяви Бойко Рашков

ГЕРБ-СДС и ДПС саботират дейността на временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов- Нотариуса, защото се страхуват от крайния резултат, до който може да стигне комисията. Това заяви в кулоарите на Народното събрание Бойко Рашков от ПП-ДБ.

„Събраха се достатъчно факти, които насочват към по-високи нива на влияние, включително на политически среди, като по такъв начин Мартин Божанов-Нотариуса и Петьо Петров-Еврото са били ориентирани и са се насочвали към гражданите, засегнати от действия на държавни органи. Отсъствието на ГЕРБ и ДПС от вчерашното заседание, явяването на някои техни депутати с обструкции да има или няма кворум и може, или не може да заседава комисията, водят до този извод. Те се страхуват от крайния резултат“, заяви Рашков.

Вчера възникна спор между членовете на комисията за това дали заседанието да продължи след проверка на кворума, когато се оказа, че в залата има 8 от 17 членове на комисията. Тогава председателят Никола Минчев заяви, че „правилникът, а и моето тълкуване на него позволява при липса на кворум да се откриват заседания и да се провеждат изслушвания“. След това Хамид Хамид от ДПС и Маноил Манев от ГЕРБ-СДС обвиниха ПП-ДБ, че си правят предизборна кампания и напуснаха залата.

Бойко Рашков заяви, че не споделя мнението, че комисията е създадена, за да се прави предизборна кампания, защото тя е била формирана преди месец и половина-двакогато не се е говорило за предсрочни избори.

По думите му фактите посочвали, че Мартин Божанов и Петър Петров - Еврото са имали връзка с високите етажи на властта.

„Връзката между тях двамата, която не личеше в началото, все по-ярко се проявява. Оттам ние ще стигнем до доста по-високи нива на влияния, включително в политически среди“, смята Рашков.

Попитан дали е Нотариуса и Еврото са имали някаква връзка с правителствата на Борисов, той отговори „не само“, но не даде повече подробности.

Рашков добави, че имало множество заявки за включване на граждани и адвокати за изслушване. Според него те щели да дадат повече яснота за кръговете на влияние около Нотариуса и Еврото.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини