Църквата скочи срещу Елтън Джон. Преглед на националния печат

„24 часа": Възпитател пускал секс на деца - да знаят какво ги чака

Полово възпитание чрез порнофилми, бременни момичета и бой се крият зад стените на дома за деца, лишени от родителски грижи, във видинското с.Ново село. Истината лъсна, след като 14-годишният Стефан Момчев потърсил помощ на тел.112 в неделя, когато бил пребит от управителя на преходното жилище към дома Людмил Василев.

Агенцията за закрила на детето и прокуратурата във Видин вече са започнали проверки, резултите от които ще станат известни до 10 дни. Кметът на община Ново село Георги Стоенелов е отстранил Людмил Василев временно от длъжност.

Стефан твърди, че бил пребит от Людмил Василев, само защото на 14 февруари в късния следобед влязъл в преходното жилище, за да гледа телевизия. Свидетели на побоя станали други деца, пише в жалбата до отдела за закрила на детето.

 

„Труд": Цигари с GPS - капан за контрабанда

Контролирана доставка на цигари, проследявана с GPS, за да покаже трасето на контрабандата, е била осветена, което довело до фалстарт на акция "Совите".

За съществуването на такава акция призна вчера финансовият министър Симеон Дянков. Нейната цел е да пресече контрабандата на цигари и алкохол и неплащането на акцизи от търговци и производители.

Пробивът в акцията дошъл след изтичане на информация от средите на антимафиотите към високопоставен митничар, който предупредил дежурните на пристанище Варна, обясни източник на "Труд". Така митничарите заловили пратката, вместо да я пропуснат.

 

„Труд": Президентът налага вето върху закона за мутантите

Президентът Георги Първанов ще наложи вето върху промените в Закона за генномодифицираните организми (ГМО). Държавният глава е заявил това в интервю за "Дарик". Той ще върне за ново обсъждане поправките в закона въпреки приетите от ресорната парламентарна комисия отстояния на площите, засети с ГМО, от защитени по НАТУРА 2000 зони.

"Ако ще има мораториум от 5 години, какво налага сега да приемем един такъв закон. Нека приемем закона тогава, когато е необходимо. Мисля, че България има нещо, с което би могла да бъде много силна на световния пазар. Това е именно чистото селскостопанско производство", заявил президентът.

 

„Стандарт": Църквата Vs. сър Джон

След Мадона и сър Елтън Джон е на път да отнесе анатема от църквата. "Исус е бил чувствителен и суперинтелигентен гей", изцепи се за ужас на християнския свят мегазвездата. Скандалното му интервю за американското сп. "Парейд" взриви световната преса. Елтън Джон предизвика лавина от възмущение, гръмна "Мирър".

Забранете концерта му в София, зажужа църквата у нас. Сър Джон ще подлуди София на 13 юни с грандиозно шоу на стадион "Локомотив".

Потресен и омерзен съм, чрез певеца чуваме гласа на Сатаната, скочи отец Спас Михайлов от храма "Св. Никола Нови".

Организаторите от "София мюзик ентърпрайсиз" заявиха, че не коментират думите на артистите, които канят. Казаното от Елтън няма да попречи на концерта, допълниха от екипа на Димитър Ковачев-Фънки.

„Стандарт": Африкански капан за 10 барети

10 наши барети попаднаха в нигерски капан. Антитерористите начело с шефа им Кирил Димов бяха спрени на нигерското летище в четвъртък привечер заради военен преврат в страната. Спецченгетата от отряда за борба с тероризма се прибирали от учение, когато на летището ги завардили военните. Те не разрешили на белгийския военен самолет "Ембраер", с който пътували полицаите, да излети заради размириците в столицата Ниамей. Заедно с отряда барети летят и четирима служители от отдел "Миграция" в МВР. Всички те са на обучение, което им провеждат техни белгийски колеги.

Минути преди 18 часа наше време баретите кацнали за презареждане на летището в столицата. Още преди да се отвори вратата на самолета, антибомбаджиите чули изстрели. В следващия момент войници нахлули вътре, поискали им оръжията и ги свалили от аероплана. След това под конвой ги откарали в местния хотел "Кавайе".

„Монитор": Разследват съдиите, пуснали пипалата на Октопода

Съдиите, пуснали част от престъпната група на Октоподите, ще бъдат проверени за корупция. "Не изключвам да има зависимост между съдебния състав и Октопода, защото съдя по възможностите, които тези хора имат в полицията, предполагам, че същият подход се ползва и в съдебната система", обясни вицепремиерът Цветан Цветанов. Той допълни, че вероятно "пипалата на Октопода са достигнали и до съдебната система". Цветанов намекна, че проверката може да засегне и кадровици от Висшия съдебен съвет. Преди два дни след 8-часово заседание състав на Софийския апелативен съд пусна пет човека от престъпната група на Алексей Петров-Трактора. Още същата нощ от ареста излязоха Пламен и Йордан Стоянови-Дамбовците и Момчил Кръстев. След плащането на 20 бона гаранция килията вчера напуснаха и дясната ръка на Трактора Антон Петров-Хамстера и адвоката Николай Велков.

„Монитор": "СОВИТЕ" срещу далаверите с акцизни стоки

Голямата акция с кодовото име "Совите", която се провежда в момента, цели да бъдат хванати нарушителите на акцизния режим. Това обяви вчера вицепремиерът Симеон Дянков. Проверяват се производители на алкохол и цигари, търговци на горива, както и казина и хазартни клубове, уточни той. Финансовият министър бе категоричен, че онези производители, които твърдят, че сивият сектор е изключително голям и пречи на "чистия" им бизнес, всъщност нощем работят на черно. Провежда се и още една акция, различна от "Совите". Тя пък атакува хазартния бизнес, стана ясно вчера. Проверките показали, че от 32 проверени казина при 24 се засичат драстични нарушения. Имало случаи, в които те са се превърнали в незаконни лихвари. Доста от засечените в нарушения игрални зали ще бъдат затворени, а на останалите ще се наложат сериозни глоби, предупреди Симеон Дянков. Той обясни, че вече действа и нова наредба на финансовото министерство, която ще позволи и предприятията, и игралните зали да бъдат реално проверявани, уточни той.

„Монитор": Отпушват София с пет тунела за коли

Най-малко пет подлеза за коли ще бъдат изградени в София през следващата година. Съоръженията ще бъдат построени по проекти от Истанбул, където има 217 такива тунела. Това стана ясно по време на срещата между експерти от двете общини."До две седмици ще пратим на колегите в Истанбул предложения с места в столицата, където искаме да бъде построена такава инфраструктура. Те ще ни направят проектите безвъзмездно и ще ни ги пратят обратно", съобщи зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов. Вчера той разведе шефа на дирекция "Транспортна инфраструктура" в община Истанбул Абдуррахман Учак из града и заедно фиксираха няколко места, където могат да се прокарат тунели.

„Сега": Дянков обвини "Булгартабак" в контрабанда

Финансовият министър Симеон Дянков обвини държавната фирма "Булгартабак" в контрабанда на цигари. Това било установено при акция "Совите", икономически аналог на "Октопод", която тече от вторник насам.

"Точно тези производители, които се оплакват от нелегалния внос и от контрабандата, се оказва, че работят нелегално. През деня работят легално, до 20 ч. например, а след това произвеждат цигари или алкохол незаконно", обясни вицепремиерът. Затова и акцията е наречена "Совите". Дянков даде за пример за производител на нелегални цигари фабриката на "Булгартабак" в Благоевград. Заловената в началото на седмицата контрабанда с марката Victory във Варна на стойност 1.6 млн. лв. е била именно стока на холдинга.

"В момента предполагам, че шефът на "Булгартабак"-Благоевград се поти, защото в понеделник съм извикал всичките шефове на производителите и вносителите на цигари, за да им кажем: "Ние много пъти сме говорили с вас как да се справяме с нелегалния сектор. Оказва се, че не само вие не ни помагате, но и вие сте в някои случаи част от нелегалния сектор", каза Дянков.

 

„Дума": Много бедни, малко богати

Социалното разслоение в България се разраства - 2% от най-богатите българи взимат общо колкото 53 на сто от най-бедните. Тези данни обяви вчера социологът Живко Георгиев. Той взе участие в дискусия на тема "Социализмът на XXI век. България 2020: Равносметката на прехода и перспективата на левицата за България". Данните на социолога показват още, че 10 процента от най-богатите домакинства в страната също така притежават 41 на сто от общия паричен поток, а 10-те процента най-бедни - едва 1,8 на сто. Според него това разслоение е много голямо и отваря тема за сериозни размисли.

„Капитал": Завръщане в миналото

Извинявайте, коя година сме? Новинарският поток от последната седмица и половина без съмнение налага този на пръв поглед абсурден въпрос.

Поименно: "Октопод" ни гледа от екрана всяка вечер; от гласа на бившия главен прокурор Никола Филчев отново ни побиват тръпки; прокуратурата заговори за убийството на прокурора Николай Колев; вътрешният министър намекна за ренесанс на силовото застраховане; ченгесарските интриги бяха като от реколта 1999-а...

Операция "Октопод", при която беше задържан бившата барета, застраховател, агент на прикритие, бизнесмен и доцент по икономика Алексей Петров, събуди не само забравени герои, но разбута заровените грешки на прехода - нереформираната, безотчетна, централизирана и феодална прокуратура; нездравата симбиоза между полицейски служби и управляващи; неясната граница между честен, сив и черен бизнес; затварянето на очите пред капитали със съмнителен произход..

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини