Среща на зрелостници с Медицински колеж Стара Загора организират в Димитровград

На 12 април 2024 г. от 15.00 часа в зала "Гросето" община Димитровград организира среща за зрелостници за възможностите за кандидатстване в Медицински колеж към Тракийски университет - Стара Загора. В срещата ще участват директора на колежа доц. Павлина Тенева, зам.директора ас.Калоян Върляков и студенти, допълват от местната администрация. Ще бъдат представени всички специалности на Медицински колеж, с акцент върху специалността "Помощник-фармацевт", която дава възможност за развитие на младите хора в областта на фармацията. 

В срещата Ивайло Тончев, директор "Маркетинг" на верига аптеки, ще представи презентация за възможностите за реализация в аптеките и ще отговоря на въпроси.

Медицински колеж – Стара Загора е създаден през 1947 г. като Институт за медицински сестри. В своята дългогодишна история той променя статута си и с Постановление № 16 от 27.01.1997 г. на МС последно се преобразува в Медицински колеж. През 1997 г. става основно структурно звено на Тракийския университет.

Колежът разполага със съвременна материално-техническа база, която създава оптимални условия за качествено обучение на студенти по различни специалности, а от 2020 г. е разкрита и специалността: „Помощник – фармацевт“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини