Уволнена служителка осъди Община Кърджали, твърди че е съкратена заради роднинство с Хасан Азис

Уволнена дългогодишна служителка осъди Община Кърджали,като твърди, че е съкратена заради роднинство с бившия градоначалник  Хасан Азис. Районният съд в Кърджали възстанови на работа специалистката в кметството на с.Ч-Д.Ш.М. Тя работи повече от 10 години. Била е в майчинство,но след местните избори селския кмет не я допускал до кабинета й и иззел функциите й,което било неправомерно. Тя провела среща с кмета Ерол Мюмюн, но нещата само са се влошили.

В съответствие с прието на 2 януари 2024 г.щатно разписание на общината тя е била съкратена от работа.На 8 януари са й връчили заповед за уволнение. Тя счита уволнението за тенденциозно и на лично основание. Пред съда се мотивира с това,че мъжът и бил роднина на бившия кмет Хасан Азис ,а градоначалникът имал отношение към такива кадри.

  От Община Кърджали сочат,че няма нищо тенденциозно.Общинският съвет със свое решение е дал право на градоначалника да направи съкращения в щатовете на селските кметства.Съкращения е имало и в други кметства.Няма лични мотиви.

  Магистратите се разпоредиха кмета Ерол Мюмюн да възстанови на работа Д.Ш.М.

 Районният съд постанови Община Кърджали да изплати на Д.Ш.М.обезщетение от 4009,10 лева за времето,което е била без работа.Общината ще трябва да изплати и адвокатския хонорар в размер на 2280 лева.

 Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Кърджали.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ил
    Илмаз Ахмед
    0 0
    16:25, 21 апр 2024
    И аз заведох дели срещу работодателя си за незаконно уволнение, известна Джебелска фирма "Кяшиф" ЕООД, само че нямах късмета на госпожата.Но аз не съм дългодишен служител само от 5 години.И първоначално делото се гледаше в РС Момчилград.
    • Ил
      Илмаз Ахмед
      0 0
      16:40, 21 апр 2024
      Но няма какво да се учудвам, Собственика навремето преди няколко години е предизвикал ПТП в нетрезво състояние и делото все се отлага и няма решение. За моето дело за незаконното уволнение на първо дело печеля след 10 дена решението е друго на обжалване в Кърджали пак не е в моя полза. За кокошка няма прошка за милиони няма закони. Реалността в България.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини