Обновеният Nissan Qashqai - с духа на оригинала, но е още по-добър

Qashqai определено е сред най-емблематичните модели на Nissan, като с него японският производител бе сред пионерите в модерните кросоувъри.

Затова съвсем логично на пазара бяха пуснати цели три генерации Nissan Qashqai, а третата получи и нужното освежаване чрез така наречения фейслифт.

Промените отвън в самурайски стил

Силно впечатление прави предната част, при която вече липсва V-образната хромирана решетка, като тя е заменена с такава, наподобяваща самурайска броня. Дневните светлини също са претърпели промяна като са още по-тънки. Като при тях горната част играе ролята на мигач.

Снимка 661860

Източник: Nissan

Отзад промяната не е чак толкова голяма, като формата на LED светлините не е променяна, но за сметка на това композицията им е променена.

Задната броня обаче е сериозно преработена така, че да придаде на новия Qashqai по-спортно излъчване отпреди. Тя е или в черен гланц при по-високите нива на оборудване, или в цвета на каросерията при N-Design.

Снимка 661859

Източник: Nissan

Благодарение на фейслифта са добавени три нови цвята към наличната гама. Става дума за перлено бяло, перлено черно и Deep Ocean.

Повече технологии отвътре

Мултимедията NissanConnect е подобрена и вече поддържа услугите на Google. Освен това тя може да напомни на водача, ако е забравил да заключи колата или затвори всички прозорци минута след като двигателят е бил загасен.

Снимка 661854

Източник: Nissan

Една от най-използваните функции на Nissan Qashqai - Around View Monitor (AVM), също е претърпяла подобрение. Така например при връщане на заден ход картината на четирите външни камери се комбинира, за да даде изглед от птичи поглед на автомобила.

Освен това от Nissan казват, че AVM разполага с 3D функция, която позволява водачът да вижда автомобила не само отгоре, но и да избере една от осемте различни външни точки за изглед на камерата. По този начин може да се визуализира колата отпред, отзад, отстрани или в ъглите, така че нищо да не ни убегне от погледа.

Снимка 661862

Източник: Nissan

Функцията invisible hood view позволява на водача да вижда позицията на предните колела, сякаш ги гледа отзад, така че прецизното маневриране е още по-лесно. Говорейки за маневриране в тесни пространства, няма как да подминем и функцията Parking Spot Location Memory, която чрез GPS позволява на автомобила да запомни паркомясто, на което редовно спираме, за да направи паркирането на SUV-то по-лесно.

Промяна има и в дизайна на визуалните елементи, които се показват на TFT екрана с информация за водача зад волана. Така например в спортен режим циферблатите на дисплея ще светят в червено, в зелено за еко режим и в бледо сиво в стандартен режим.

Снимка 661857

Източник: Nissan

При по-високите нива на оборудване материалът алкантара присъства върху арматурното табло, вложките на вратите и подлакътниците на вратите. Също при по-високите нива на оборудване са обновени и тапицериите на седалките.

Без изненади при задвижването

Фейслифтът на Nissan Qashqai може и да предлага много нови екстри и подобрения, но няма да включва нито plug-in хибридна версия, нито изцяло електрическа такава.

Снимка 661856

Източник: Nissan

Изборът отново ще е сведен до 1.3-литров двигател тип мек хибрид, който в по-слабия вариант разполага със 138 к.с., а в по-мощния със 158 к.с. 

Пълната хибридна версия E-Power пък разполага с 1.5-литров бензинов двигател и 187 к.с. Интересното при E-Power е, че бензиновият двигател служи само за зареждане на батерията, но и за задвижването на колата. При тази версия смесеният разход на гориво по каталог е 5.1-5.3 литра на 100 км.

Обновеният Nissan Qashqai ще продължи да се произвежда във фабриката на компанията в Съндърланд, Великобритания, като скоро се очаква да бъде наличен за поръчка. Цените обаче за момента не са известни.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини