Дебърци доказаха, че и на куц крак могат да са първи

Изображение 1 от 4

    Отборът на ОУ „Георги Караславов“, кв. Дебър е победител  на Областния кръг на Националното състезание по безопасност на движението.                

     Надпреварата се проведе на  27.04.2024 година в ОУ „Васил Левски“ гр. Пловдив, а учениците от Дебър се състезаваха в първа възрастова група  V – VII клас. Тимовете решаваха писмен тест от учебното съдържание за съответните класове по безопасност на движението по пътищата и участваха в практическо занятие по управление на велосипед. Единствено победителят в него имаше право да се яви на среща с останалите най-добри областни отбори на националния етап на състезанието. Екипът на ОУ „Георги Караславов“ гр. Първомай и тази година с отличната си подготовка затвърди хегемонията си и не допусна своите конкуренти да се доближат до първата позиция. След убедителния триумф през миналата година, когато беше постигнато трето място в България, тимът на училището, ръководен от опитния педагог и бивш национален треньор г-н Минко Павлов не допусна грешка. Лияна Караманова, Валентина Кирякова и Асен Петров, начело с образцовия капитан Теодор Младенов, изпревариха противниците си и отнесоха шампионската купа. Този успех им дава право да представляват регион Пловдив в най-високопоставеното състезание на Министерството на образованието и науката в тази област, което ще се състои на 7 – 9.06.2024 година в гр. Казанлък. Куриозният момент в надпреварата беше участието на Асен Петров, който със счупен крак и патерици взе все пак участие в теоретичния панел на състезанието.

                      Това не е единственият успех за този отбор. Малко по-рано същите състезатели спечелиха номинация и за националния етап на националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“, която ще се проведе на 14 – 15.05.2024 г. в гр. Сунгурларе, област Бургас и ще събере състезателния елит на страната занимаващ се с теорията на БДП.

                       През месец юни се очакват прояви и на малките участници в държавното първенство по приложно колоездене и БДП във възрастова група III – V клас, като училищното ръководство в лицето на г-жа Тонка Будакова и учителския колектив при училището очакват с надежда за добро представяне на непълнолетните колоездачи и техния славен треньор в градовете Ямбол и Варна.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини