Кой ще е първият смартфон със Snapdragon 8 Gen4

През годините и на база стотиците модели смартфони, които разчитат на тях, чипсетовете на Snapdragon са се доказали като мощни, бързи и производителни. Дори често именно присъствието им сред характеристиките на даден модел ни карат да изберем точно него.

Промените и подобренията не спират с всяко ново поколение и сега сме в очакване на четвъртата генерация на Snapdragon 8. Докато третата се оказа цели два пъти по-мощна от първата, летвата сега е вдигната още по-високо. 

Преди дни от изтекъл в интернет доклад стана ясно, че Xiaomi имат договорка с Qualcomm и са придобили правата за първоначалното пускане на пазара на новия чипсет. Очаква се това да се случи през есента на тази година, а първите модели, които ще го получат, ще са от серията Xiaomi 15. 

През октомври 2023 г. бе премиерата на предишната серия, която използва Snapdragon 8 Gen3 и сега съвсем логично тази година да се надгради със следващата генерация. А внедряването й именно първо в моделите на китайския производител е поредният голям плюс за тях.

Основното очакване е, че Gen4 да бъде по-добър от предшественика си, а според първоначалните предвиждания, ще е с цели 40% по-бърз в обработката на информация. Това се дължи най-вече на използването на новите ядра Nuvia на Qualcomm в конфигурация 2+6.

Предвижда се и много по-добро представяне на централния процесор (CPU), което ще направи потребителското изживяване още по-впечатляващо. А освен подобрената производителност, от новата генерация чипсет може да очакваме и оптимизирана енергийна ефективност, което значи, че работата му ще изисква по-малко от заряда на батерията и така ще може да използваме устройството по-дълго без необходимост от зареждане, пише Giz China.

Очаква се Snapdragon 8 Gen4 да не е единственият голям плюс на смартфоните от серията Xiaomi 15. По предварителна информация, в тях за пръв път ще видим ултразвукова технология за разпознаване на пръстовия отпечатък, вградена в дисплея. Също така за пореден път ще останем впечатлени от характеристиките на камерите. И явно поредният флагман на марката отново ще надхвърли очакванията ни.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини