Надявам се да направим стабилно правителство поне за следващите 12 месеца, каза в Хасково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

    ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

    По разединени никога не сме били. Най-важното в момента е България да продължи напред спокойно. Това заяви от трибуната в Хасково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. В препълнената зала на театъра той се срещна с членове и симпатизанти на партията от областта за представяне на листата с депутати от Хасково и за Европарламент за изборите на 9 юни.  В този контекст той посочи и мотивите на първата политическа партия от последните избори за Национален парламент през миналата година за съгласие да участва във  формирането на т.нар. „сглобка“. В нея коалиционните партньори от  „ГЕРБ-СДС“ се съгласиха за съвместно управление с взелите мандата за съставяне на правителството „Продължаваме промяната-Демократична България“, които реализираха на вота тогава втори резултат.

    „Съгласих се да направим сглобката, за да успокоя държавата. Иначе това, което се случи Словакия, тогава можеше да се случи в България.“, обясни Борисов.

    Лидерът на ГЕРБ определи времето, в което „Продължаваме промяната-Демократична България“ са управлявали, като връщане назад.

    „Промяната“ е връщане назад, тя не е нищо друго освен борба за постове. Ако го бяхме казали преди една година, мнозина нямаше да повярват-трябваше да ги оставим, за да покажат самите те, че са аматьори“, добави още Бойко Борисов.

    Той разкритикува политиката на Кирил Петков като пагубна за страната и относно недоброто усвояване от правителството, което той водеше, на евростредствата по Плана за възстановяване и развитие.

    „Нашите пари стоят в Брюксел, а другите  държави ги похарчиха и се възстановиха. Томислав Дончев беше внесъл плана, но нямаше кой да направи законите“, каза още лидерът на ГЕРБ.

    Борисов увери хората, че се търси подкрепата им, за да бъде съставено стабилно правителство, което да поведе страната напред към влизането в Еврозоната, към сигурното опазване на външната граница на Европейския съюз от мигрантския наплив, към по-устойчиво и ефективно усвояване на средствата, които ЕС дава за страната ни, което да доведе до по-добро развитие на икономическата среда у нас.

    „Това, което Европа я притеснява най-много, е миграционната вълна, но ние тук сме силни. Образование култура спорт -имаме много добри специалисти. Надявам се да направим стабилно правителство поне за следващите 12 месеца“, каза още в Хасково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

    Делян Добрев, който е водачът на листата „ГЕРБ-СДС“ за изборите за парламент от  Хасково посочи, че е изобличавал крадеца от първия ден, тъй като той е местен, визирайки Асен Василев, който е родом от Хасково.

    „3 години -схеми, дългове, инфлация“, обобщи той управлението на ПП-ДБ“.

    „На 9 юни ще трябва да викаме неволята. Но ние не ви  предлагаме мечти и не ви продаваме илюзии, не живеем в облаците, ние сме прагматици и вие ни познавате. 10 г. сме я вършили тази работа и то много по-добре от последните 3, които са  провали“, допълни Добрев.

    Претендентът за Европарламента Ева Майдел каза, че някои неща у нас се виждат по-ясно от Брюксел. 

    „От Брюксел си вижда ясно какво се случва с бюджета и гимнастиките, които прави един финансов министър. Че не успяваме да усвоим каквито и да е средства“, каза Майдел и припомни, че процентът на усвоени средства от България по Плана за възстановяване и развитие е едва един.

    Бюлетината, с която „ГЕРБ-СДС“ участва на изборите на Национален парламент и Европейски парламент е под № 22.

    Купуването и продаването на гласове са престъпления!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини