Шестима учители от област Кърджали бяха удостоени с почетното отличие „Неофит Рилски“

    Шестима преподаватели от областта бяха удостоени от Министерството на образованието и науката с грамота „Неофит Рилски“ по случай 24-ти май – Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Ежегодното отличие „Неофит Рилски“ се присъжда от МОН на изявени учители и директори за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на образованието.

    Сред отличените са Елена Михайлова от СУ“Отец Паисий“ Кърджали, Нели Арнаудова ЦПЛР – ОДК Кърджали, Цветана Димитрова СУ“Петко Рачов Славейков“ Кърджали, Диана Георгиева ЕГ“Христо Ботев“ Кърджали, Катя Анева СУ“Васил Левски“ Крумовград и Мелихат Салим от СУ“Васил Левски“ в Ардино.

    Отличията бяха връчени от началника на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова, която сподели:

    „Горди сме от факта, че сме сред удостоените с почетното звание за 2024-та година, че има и шестима педагогически специалисти от област Кърджали. Всички вие сте достойни за това национално отличие, което доказва за пореден път високото ниво на образование в нашия регион“.

    „Приемам тази награда с огромно задоволство. Открито ви казвам, че бях изненадана, когато разбрах, че ще бъда наградена с „Неофит Рилски“, тъй като това е най-голямата чест за един педагог в неговата дейност. Приемам я и като работа, която съм вършила в продължение на над 30 години в моя колектив и съм допринесла малко или много за развитието на децата, които идват в ОДК и същевременно една любов към всичко българско и това те да бъдат по-добри граждани на нашата държава“, посочи Нели Арнаудова един от отличените преподаватели.

    Мария Милчева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини