Емблематичното Porsche 911 стана хибрид с над 540 к.с.

Автомобилният сектор вече се е ориентирал към голямата промяна, която трябва да се случи в близките години, а именно загърбването на двигателите с вътрешно горене и преминаването към електрическо задвижване.

Porsche също не прави изключение и гледа към бъдещето с всичките си модели. Поредното доказателство е представянето на обновения емблематичен спортен автомобил 911.

Той получава хибридно задвижване T-Hybrid, което не отнема от производителността, а подобрява ефективността на автомобила. От Porsche казват, че системата е нова разработка, която включва 3.6-литров боксерен двигател, който подобрява динамиката на автомобила.

И за да разберем за какво точно става дума, ще кажем, че Porsche 911 Carrera GTS Coupe ускорява от 0-100 км/ч за три секунди. Максималната скорост, която може да достигне, е 312 км/ч.

По-слабата версия, ако можем да я наречем така, 911 Carrera се задвижва от модифициран 3-литров боксерен двигател с два турбокомпресора и е по-мощен от предшественика си. Той разполага с 394 к.с. и от 0-100 км/ч се справя за 4.1 секунди. Максималната скорост при него е 294 км/ч.

Като цяло 911 е с обновен дизайн, по-добра аеродинамика, по-свеж интериор и подобрено стандартно оборудване. От Porsche казват, че при създаването на новата хибридна система инженерите са били вдъхновени от моторните спортове.

И така като резултат T-Hybrid системата е лека, но в същото време мощна. Включва новоразработен електрически турбокомпресор за отработените газове. Електрическият мотор, който спомага за бързото ускоряване, е интегриран в корпуса на агрегата между турбинното и компресорното колело.

Интересното е, че въпросният електрически мотор преминава в режим на генератор, когато налягането на газовете е достигнало достатъчно високо ниво. Така той може да осигури електричество с мощност до 11 кВ (15 к.с.) от потока на отработени газове.

Трансмисията в новото Porsche 911 е осемстепенна с два съединителя (PDK), която има по-добри показатели по отношение на капацитета на предавана мощност. Общата мощност на системата е впечатляващите 541 к.с., което е с 61 к.с. повече от предшественика, но също така теглото на автомобила е нараснало с 50 кг. Колкото до въртящия момент - той е 610 Нм.

Окачването е оптимизирано и променено, като управлението на задния мост вече е част от стандартното оборудване. За първи път Porsche интегрира всички светлинни функции във вече стандартните матрични LED светлини на 911, с тяхната характерна четириточкова графика.

И понеже в новото 911 има много неща, които се интегрират в него за първи път, няма как да подминем и дигиталния инструментален панел. Той разполага с 12.6-инчов извит дисплей. Системата Porsche Communication Management се управлява през 10.9-инчов екран.

Новият Porsche 911 Carrera се предлага като двуместно купе с опция 2+2 места и кабриолет със задно предаване. 911 Carrera GTS се предлага със задвижване на четирите колела. Стартовата цена на 911 Carrera като купе е 260 000 лв., а доставките започват в края лятото.

Цените на по-мощното Porsche 911 Carrera GTS Coupe започват от 343 000 лв. и за доставка ще трябва да почакаме до края на годината.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини