Българката, която покори Холивуд: Мария Бакалова празнува рожден ден

ървата българска актриса, която бе номинирана за награда на Академията, днес празнува своя рожден ден. Мария Бакалова става на 28 години, а може да се похвали с постижения, достойни за ветеран в индустрията.

От ранните часове, честитките към рожденичката в социалните медии валят, а тя напълни профила си в Инстаграм с благодарности.

Сподели и личен момент от специалния си ден, в който се наслаждава на компанията на гаджето си Валери Григоров и нейна приятелка, на фона на песента "Happy birthday" на Стиви Уондър.

Актрисата с бургаски корени завършва Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" (НАТФИЗ) през 2019 г., след което следват множество театрални и филмови роли в български продукции.

Бакалова проби в Холивуд през 2020 г. с ролята си на Тутар Сагдиев във втората част на комедията "Борат". Превъплъщението ѝ донесе номинация за награда "Оскар" в категорията "Най-добра актриса в поддържаща роля", както и за БАФТА, "Златен глобус" и "Гилдия на киноактьорите". Въпреки че те останаха само номинации, звездата се прибра със статуетка, след като бе отличена от "Изборът на критиците" в същата категория.

Следват забележителни роли в "Жените наистина плачат", "Bodies, bodies, bodies" и "The Bubble", където си партнира с Карън Гилън и Педро Паскал.

Мария Бакалова стана част и от киновселената на Marvel, след като озвучи кучето Космо в "Пазителите на галактиката: Част трета".

Последният филм с участието на бургазлийката, който вдигна зрителите на крака е историческата драма "Стажантът", която разказва за ранните години на Доналд Тръмп. Румънецът Себастиан Стан е в ролята на 45-ия президент на САЩ, а Бакалова обува токчетата на бившата му съпруга - Ивана Тръмп. Премиерата му бе на филмовия фестивал в Кан, като си заслужи осемминутни овации.

На хоризонта се задават още големи проекти, от които актрисата е част. А ние само можем да се надяваме още дълги години да бъде повод за гордост на страната ни.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини