За пръв път от години - голямата промяна, която ще видим в iPhone 16

Ако не сме от запалените фенове на iPhone, със сигурност поне веднъж сме се шегували, че последните модели са много трудно различими един от друг по дизайн и малко се губи смисълът да си взимаш най-новия, защото той е същият като по-стария. Е, с предстоящия ситуацията може доста да се промени.

С iPhone 13 компанията наложи като отличителна част от дизайна на смартфоните квадратната плочка с модулите на камерите, които все още някои оприличават на котлони. А и преди това те винаги са се разполагали хоризонтално, а не вертикално.

Тази седмица в няколко сайта изтекоха първи неофициални снимки на iPhone 16, както и на кейсове, предназначени за него. И на тях виждаме камера модул във формата на хапче, в който широкоъгълната и ултраширокоъгълната камера са разположени една под друга, а не една до друга.

Според нов доклад, публикуван в MacRumors, тази промяна е с цел осигуряване на възможност за заснемане на 3D пространствено видео с усещане за дълбочина едновременно и с двете камери, което след това да може да се възпроизвежда на очилата за добавена реалност на Apple Vision Pro VR. Досега това го можеше само iPhone 15 Pro.

Сега се очаква iPhone 16 да има две камери, поддържащи тази функция, а при Pro версията те да са отново три, разположени в триъгълник. Друго важно подобрение, свързано с камерите на новите модели, е новият 48-MP ултраширокоъгълен модул, който ще подобри качеството на пространствените видеа.

Той ще е при всички нови модели, а Pro и Pro Max версиите ще се сдобият и с петкратен телефото обектив. Една дълго чакана промяна от потребителите на iPhone е и подобрението покритие на лещите срещу отблясъци, пише Daily Mail.

От Forbes пък допълват, че приятните изненади в моделите от новата серия далеч не се изчерпват до камерата. Те ще са първите, които ще се сдобият и с най-мощния чип на Apple А16. И да, всички от най-евтиния до най-скъпия модел ще го получат, което също е промяна в стратегията спрямо предходното поколение.

Очакват се и промени в батерията, която вероятно ще издържа повече, благодарение на подобрената производителност на чипсета. Tя ще бъде и в гнездо от метал а не от фолио, което се предполага, че ще улесни нейната подмяна. А това, както знаем, на този етап е доста скъпо удоволствие. Разбира се, няма как да пропуснем и AI функциите, които мнозина очакват с нетърпение да видят как точно ще променят iPhone 16 в сравнение със своите предшественици.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини