12-годишно дете и майка му загинаха при пожар

12-годишно момче и жена загинаха при пожар в жилищна сграда във Варна, а други две жени са обгазени.

Сигналът за избухналия пожар в жилищен блок на ул. “Рила” №7 е подаден в 12.30 ч., съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна, цитирани от БГНЕС.

Два екипа пожарникари са гасили огъня, възникнал на втория етаж в блока. Жертвите са намерени между втория и третия етаж на блока.
Първоначално от сградата са изведени собственичката на апартамента на втория етаж и дъщеря й, които са обгазени. Те са транспортирани във Военноморската болница, предаде "Фокус".

При повторния оглед пожарникарите открили на стълбището между втория и третия етаж във входа мъртва жена на видима възраст 30 години и 12-годишно момче, което все още дишало. Екип на Спешна помощ се е борил за живота на момчето, но дефибрилаторът не е проработил. На помощ се е притекъл и втори екип медици, но детето е починало.

Грешката на двамата е, че са напуснали жилището си и са тръгнали да се спасяват по коридорите на сградата, където пушекът е бил смъртоносен, коментираха огнеборци. Живеещи в блока са обяснили, че не познават двете жертви. Съседите разказали още, че в запаленото жилище не е имало газови бутилки. За момента няма информация за причините за пожара.

Загиналите при пожара във Варна са майка и син, живели са на петия етаж на блока, разказа роднина на жертвите, цитиран от БГНЕС. Когато огънят е избухнал и е замирисало на пушек, те са тръгнали да излизат, но са се задушили на стълбището. Жената е 41-годишната Саша, а синът й е Русен.

На мястото на инцидента се бяха събрали близките им. Свекървата на загиналата Саша, която плачеше, категорично отказа да качат жертвите в трупната линейка. След много увещания от страна на полицаите, тя склони телата, да бъдат откарани в Съдебна медицина. Загиналото момче е единствено дете в семейството.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини