Затриха сценария на филм за Хари Потър в британска кръчма

Сценарият на филма по последния роман за момчето-магьосник Хари Потър - „Хари Потър и даровете на смъртта", беше намерен в британска таверна, пише в. "Сън". Посетител на заведението открил ценната находка, изтървана под маса в кръчма в градчето Кингс Лангли, намиращо се в близост до филмовото студио, където се снима новият филм по последния роман на Джоуан Роулинг.

Според предположенията сценарият вероятно е изпаднал, докато екипът на лентата пирувал в заведението в четвъртък вечерта. Посетителят, който го намерил, веднага го предал на таблоида „Сън", който побързал да го върне на филмовата компания Уорнър брос, чиято продукция ще бъде новият филм. Лента би трябвало да има премиера през ноември, допълва БТА.

Изданието припомня, че за трети път книга или сценарий за Хари Потър има подобна съдба. През май 2000 г. екземпляри на „Хари Потър и Орденът на феникса" бяха намерени на поле в графство Съфолк, шест седмици преди книгата да излезе на пазара. През 2004 г. сценарий по същата тази книга беше намерен захвърлен край магистрала в Чипстед, в графство Кент.

Последният роман за Хари Потър ще бъде разделен в два филма. Сценарият, намерен в британската кръчма, показвал значителни и драматични промени в сравнение с книгата на Роулинг. Върху корицата на сценария имало надпис: „Поверително". Първият от двата филма по романа „Хари Потър и даровете на смъртта" ще струва 250 млн. британски лири.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини