СДС скочи срещу такса мощност

СДС се обяви против въвеждането на такса мощност от електроразпределителните дружества. 

"Смятаме, че въвеждането й няма никаква икономическа и социална основа и призоваваме да се спрат спекулациите по темата. Въвеждането на нови такси, както и вдигането на данъци и осигуровки в условия е все едно да се гаси пожар с бензин", обясни синият икономически експерт Валентин Стоянов, предаде АСН.

СДС внася и поправки в закона за енергетиката, с които предлага всички заседания на ДКЕВР да бъдат открити за медии и граждани. Сините предлагат още броят на членовете на комисията да бъде намален на половина. Има и предложение членовете й да се избират от Народното събрание, а не от Министерски съвет, както е сега. Според сините така ще се гарантира независимостта на ДКЕВР.

Зам.-председателят на СДС Румен Христов каза, че има информация за предстоящо увеличаване на ДДС до 25%. "Искаме отговор на въпроса ще има ли такова увеличение, ако има такова, то ще изяде голяма част от доходите на населението, затова ние сме против. Освен това по този начин няма да се реши въпроса с бюджетния дефицит", обясни Христов. По думите му ако ДДС скочи на 22% в бюджета ще влязат 800 милиона лева допълнително. СДС се обяви против тоталното изчистване на отпуските.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини