Ученичка защитава пчелите от ГМО

Даяна Димитрова защити позицията си за екологично земеделие без ГМО

Как ГМО влияе на пчелите и меда в България- тази теза е разработила и защитила дванайсетокласничката от димитровградското ПМГ "Иван Вазов"  Даяна Димитрова на олимпиада по гражданско образование. Това и е донесло първото място във възрастовата група от 9 до 12 клас и положителните впечатления на оценяващите за оригиналната тема.

Форумът се е провел преди дни в Плевен и за него димитровградчанката е заминала като водач на националното класиране след областния кръг по гражданско образование. Даяна сподели, че има афинитет към темата за екологичното земеделие, затова не й е било трудно да защити писмено гражданската си позиция. Дванайсетокласничката държи на традициите в производството на плодове и зеленчуци и е против въвеждането на ГМО, защото то рано или късно ще повлияе на хората и природата.

В Плевен Даяна е представила и проект на група дванайсетокласници от димитровградската гимназия, осъществяван в последните месеци. Това е благотворителна кауза в подкрепа на децата от Социалния учебен професионален център в града, за които бе събрана материална помощ.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини