Хамилтън: Шумахер е мошеник!

Бившият световен шампион Люис Хамилтън има намерение да остане в историята на Формула 1 като голям пилот и голям човек, за разлика от Михаел Шумахер.

Британецът смята, че въпреки огромните си постижения Шуми е известен повече като измамник, пише 7 дни спорт. Той припомни скандала на завоя "Раскас" от Гран При на Монако през 2006 г., когато седемкратният световен шампион паркира ферарито си на трасето, за да попречи на последната бърза обиколка на Фернандо Алонсо.

"Не става въпрос само за успехите ми на пистата, а и за това как съм отгледан и възпитан от моето семейство", заяви пилотът на Макларън. "Когато свърша със спорта, искам хората да си спомнят за мен с по-добро чувство, отколкото за Михаел Шумахер. Ще бъда опустошен, ако името ми бъде свързано с подобен скандал като този от 2006 г. Искам да ме разпознават като честен пилот, който винаги се е състезавал от сърце и се е преборил със зъби и нокти за всички точки и титли, които се надявам да спечеля."

Хамилтън не смята, че най-важната цел пред него е да подобри представянето си в сравнение със своя съотборник Дженсън Бътън.

Въпреки че обикновено е по-бавен от Люис, световният шампион вече има две победи от началото на сезона, докато Хамилтън все още гони първия си успех. "Не мисля, че трябва да обръщам развоя на се

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини