Шрек оглави бокс-офис класацията

Триизмерният анимационен филм "Шрек завинаги" за трета поредна седмица заема първото място в бокс-офис класацията в Северна Америка, съобщиха световните агенции.

Приходите от продажбата на билети за филма възлезнаха на 25,3 милиона долара, допълва БТА.

Бляскава премиера на четвъртата и както се предполага последна част от поредицата "Шрек" се състоя на откриването на кинофестивала "Трайбека" в Ню Йорк, припомня Асошиейтед прес.

"Шрек завинаги" е първият триизмерен филм от поредицата, реализиран от студиото "Дриймуъркс". Героите озвучават отново Майк Майърс, Камерън Диас, Еди Мърфи, Антонио Бандерас.

В новия филм Шрек, вече баща на три деца, е застигнат от криза на средната възраст и страда, че младостта му, когато е бил страховит великан, е отминала. Той сключва сделка със зъл магьосник. Резултатът от нея е, че Шрек никога не се е раждал и не е срещнал Фиона.

Малко преди премиерата Антонио Бандерас каза, че филмите за Шрек са популярни, защото допадат и на децата, и на родителите, но "особено на родителите". Затова не е чудно, че приходите от продажбата на билети за филма през трите седмици възлизат на 183 милиона долара. На второ място в бокс-офис класацията в САЩ и Канада тази седмица с приходи от 17,4 милиона долара е комедията на "Get Him To The Greek".

В нея напетият идеалист Арън Грийнбърг (Джона Хил) е абитуриент, работещ като стажант в звукозаписна компания. Дадена му е задачата да откара неконтролируемия английски музикант Алдъс Сноу (Ръсел Бранд) на концерт в "Гръцкия театър" в Лос Анджелис. Освен филмови знаменитости, в "Get Him To The Greek" участват звезди от музикалната индустрия като Ларс Улрих ("Металика"), Кристина Агилера, Пинк (всички играещи себе си) и Пъф Деди в ролята на началника на звукозаписната компания.

На трето място в бокс-офиса този уикенд е "Убийци", екшън-комедия с участието на Катрин Хейгъл и Ащън Къчър.

Тя дебютира с приходи от 16,1 милиона долара. В лентата Спенсър Аймс (Ащън Къчър) е високоплатен убиец, който върши "мокри поръчки" на американското правителство. Изненадващо и за самия него той се влюбва в компютърната специалистка Джен (Катрин Хейгъл). Тя е наранена от предишна връзка, но Спенсър се появява в подходящия момент.

Три години след срещата им двамата са женени и животът им е прекрасен. Точно тогава миналото му се завръща и той разбира, че е цел на други наемни убийци.

Спенсър трябва да признае истината за себе си пред Джен и двамата заедно да се спасят от надвисналата заплаха.

На четвърта позиция е Дисни-приказката "Принцът на Персия: Пясъците на времето" с 13,9 млн. долара. "Сексът и градът 2", който миналата седмица бе на второ място в бокс-офис класацията в Северна Америка, сега е на пето място с 12,7 милиона долара. Общо за двете седмици, откакто е по кината, лентата е събрала от продажбата на билети 73,4 милиона долара.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини