Трагедия помрачи откриването на Мондиала

13-годишната правнучка на Нелсън Мандела загина в автомобилна катастрофа на път за вкъщи след концерта в Совето в навечерието на Световното първенство по футбол, предаде "Асошиейтид Прес”, цитирана от Novsport.

Зенани Мандела се оказала жертва в инцидента, при който не се изключва възможността да е направен опит за убийство, тъй като автомобилът, в който е била правнучката на символа на борбата срещу системата на апартейд в Южна Африка, е катастрофирал самостоятелно и никой друг не е пострадал. Повече подробности не се съобщават.

Концертът за Световното първенство докара хиляди хора в Совето и движението се претовари в ранните часове на вчерашния ден.

Зенани празнува своя 13-и рожден ден в сряда.

"Семейството помоли да не бъде обезпокоявано, тъй като скърбят”, се казва в изявление на фондацията на Мандела.

Бившият президент на Република Южна Африка Нелсън Мандела, който навърши 92 години на 18 юли, до голяма степен се оттегли от публичния живот, въпреки че до четвъртък се очакваше да направи кратка поява по време на официалното откриване на Световното първенство днес, в зависимост от здравословното му състояние и метеорологичните условия. Сега обаче не е ясно дали той ще бъде част от церемонията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини