"Галаксико" тръгва за световно шоу в Загреб

"Галаксико" тренира усилено преди Световното шоу в Загреб

16 танцьори от димитровградската танцова школа "Галаксико" тази вечер тръгват за участие в Световното танцово шоу в Загреб. В столицата на Хърватска нашите момичета и момчета ще мерят сили с 2 800 танцьори от цял свят, разказа ден преди заминаването ръководителя на школата Тихомир Митев. Снощи до късно децата на "Галаксико" тренираха и се подготвяха за тежката танцова "битка".

Димитровградската школа ще се представи с 12 танца. "Надяваме се на победа, готвихме  се много и разчитаме на обективна оценка от журито", допълни още Тихомир Митев. И не скри, че много разчита на това, че съдиите са от САЩ, Швейцария и Гибралтар, все страни които нямат участници в танцовото шоу и не се влияят от изпълненията.

Ръководителят на школата Тихомир Митев

За да събере пари за участието в Загреб, димитровградската школа организира благотворителен концерт под надслов "Пътят към победата". Освен родителите, община Димитровград и много местни фирми също помогнаха за таньорите да заминат на състезанието и да платят таксите за участие и престои на децата.

"Пътят към победата" в театъра

Това не е първото участие на "Галаксико" в световно танцово шоу, преди две години димитровградските танцьори се върнаха с две купи от състезание в Италия. Школата ще се прибере от Загреб във вторник, 29 юни.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини