Обама тръгва на предизборна обиколка в западните щати

Американският президент Барак Обама заминава в четвъртък на двудневна обиколка в западната част на страната, целта на която е да разпространи своето послание за икономическото възстановяване и да попълни касите на предизборната кампания за парламентарните избори наесен, предаде АФП.

Обама ще посети завод за производство на електрически автомобили в Канзас, Мисури, за да демонстрира как плановете му за възстановяване са предназначени да създадат екологична икономиката и нови работни места. След това ще се включи в набирането на средства за кандидат-сенатора на демократите в Мисури Робин Карнахан, давайки тласък на политическата кампания за важните частични избори за Конгреса през ноември.

След това Обама ще посети рая на хазарта Лас Вегас, Невада, за да подкрепи Хари Рийд, лидер на парламентарната група на Демократическата партия в Сената, който е изправен пред трудни избори и е цел номер 1 за републиканците.

Демократите се опасяват, че изборите тази есен, на които ще бъдат избрани всички членове на Камарата на представителите и половината от сенаторите, могат да поставят на изпитание техния монопол във Вашингтон.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини