Съкращават 30 души от димитровградската болница

15 души сред които медицински сестри, ренгенови лаборанти и рехабилитатори от Многопрофилната болница в Димитровград ще бъдат съкратени от следващия месец, каза управителят на здравното заведение д-р Здравко Наков. Други 15 човека от администрацията на болницата също са в предизвестие. Свиване на щата при лекарите засега няма да има, тъй като болницата и без друго има недостиг на висш медицински персонал. Съкращенията са резултат на изготвения подробен отчет за състоянието на болницата през първите шест месеца на годината. МБАЛ "Св.Екатерина" отчита намален обем на работа с близо 10 %. С толкова е намалял и броя на лекуваните пациенти в димитровградското здравно заведение от началото на годината. 

От януари 2011 г. болницата вероятно ще остане и с 29 легла по-малко, според плана изготвен лично от здравния министър Анна-Мария Борисова. Тя предлага да бъдат съкратени 5 легла във вътрешно отделение и 9 легла в акушеро-геникологичното отделение. Общо 15 легла по-малко ще има в  хирургично, ортопедично и очно отделение, коментира още д-р Здравко Наков. Свиването на легловия фонд е част от реформата, според която се намалява броя на леглата в доболничната помощ за сметка на тези, в местата за долекуване на пациентите. На този етап обаче, омаханите от димитровградската болница легла ще запълнят медицинските центрове в Тополовград и Ивайловград, както и болницата за долекуване в Любимец.

Близо 380 000 лв. са задълженията на Здравната каса към димитровградската болница в момента. НЗОК е платила само 20% от парите за извършена дейност през март и април и 100% от финансирането за май. Очакваме и сумите, които сме заработили за юли да дойдат до края на месеца, коментира д-р Наков. И не отрече че има напрежение сред медицинския персонал, които последно са получили априлските си заплати и авансите за май и юни. 400 лв. е средната заплата на медицинские персонал в МБАЛ"Св.Екатерина", каза още управителя.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
12 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
12 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
12 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
12 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
12 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
12 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
12 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
12 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
12 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
12 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
12 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
12 дек 2019
Последни новини