15 °C

Съкращават 30 души от димитровградската болница

15 души сред които медицински сестри, ренгенови лаборанти и рехабилитатори от Многопрофилната болница в Димитровград ще бъдат съкратени от следващия месец, каза управителят на здравното заведение д-р Здравко Наков. Други 15 човека от администрацията на болницата също са в предизвестие. Свиване на щата при лекарите засега няма да има, тъй като болницата и без друго има недостиг на висш медицински персонал. Съкращенията са резултат на изготвения подробен отчет за състоянието на болницата през първите шест месеца на годината. МБАЛ "Св.Екатерина" отчита намален обем на работа с близо 10 %. С толкова е намалял и броя на лекуваните пациенти в димитровградското здравно заведение от началото на годината. 

От януари 2011 г. болницата вероятно ще остане и с 29 легла по-малко, според плана изготвен лично от здравния министър Анна-Мария Борисова. Тя предлага да бъдат съкратени 5 легла във вътрешно отделение и 9 легла в акушеро-геникологичното отделение. Общо 15 легла по-малко ще има в  хирургично, ортопедично и очно отделение, коментира още д-р Здравко Наков. Свиването на легловия фонд е част от реформата, според която се намалява броя на леглата в доболничната помощ за сметка на тези, в местата за долекуване на пациентите. На този етап обаче, омаханите от димитровградската болница легла ще запълнят медицинските центрове в Тополовград и Ивайловград, както и болницата за долекуване в Любимец.

Близо 380 000 лв. са задълженията на Здравната каса към димитровградската болница в момента. НЗОК е платила само 20% от парите за извършена дейност през март и април и 100% от финансирането за май. Очакваме и сумите, които сме заработили за юли да дойдат до края на месеца, коментира д-р Наков. И не отрече че има напрежение сред медицинския персонал, които последно са получили априлските си заплати и авансите за май и юни. 400 лв. е средната заплата на медицинские персонал в МБАЛ"Св.Екатерина", каза още управителя.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстои ви спокоен ден, без много напрежение. Повечето от вас обаче са изпълнени с енергия за работа и може би ще се почувстват неудовлетворени. Вечерта ще имате възможност да си наваксате, но в съвсем различна насока. Очертава се събиране с приятели, което най-вероятно ще прерасне в незабравимо изживяване за вас.
26 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете този ден на почивката и се опитайте да се разтоварите. Не мислете за работа или за други ангажиращи неща, а се заемете с приятни или пък полезни дейности. Не е изключено през деня да получите покана за вечеря, приемете я. Това би бил чудесен завършек на този ден.
26 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се радвате на постигната цел, което ще ви обнадежди за бъдещето. Можете да имате нещата, към които се стремите, стига да сте упорити и последователни в действията си. Професионалното ви развитие, житейските и емоционални обвързвания правят деня ви неспокоен и това ви създава известен стрес.
26 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мотивирани сте да продължите напред и следвайки намеренията си, ще печелите. Подгответе се за предстоящата си среща и помислете за възможните изходи от нея. Разчитайте предимно на себе си, близките ви също ще проявят съпричастност към делата ви. Вие на свой ред ги зарадвайте.
26 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден е изпълнен с добро настроение и добри резултати в личен и професионален план. Ще останете удовлетворени от резултатите, които постигате, но ще е добре ако съчетаете усилията си с тези на човека до вас - така можете да сте сигурни, че успехът ви е сигурен. Отдавате прекалено голямо значение на нещо, което всъщност е незначително.
26 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете открити за идеите, които ви застигат. Пътуванията ще бъдат предпочитани за мнозина. Споделете времето си с приятели и не се застоявайте дълго пред телевизора. Движението ще ви откъсне от проблемите и ще ви зареди с енергия. Открива ви се добра възможност да напреднете.
26 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще бъде изпълнен със събития, ще се налага да действате бързо и адекватно. Гости от далече ще изненадат някои, но няма да сте раздразнителни, напротив. С удоволствие ще се погрижите да не им липсва нищо. В интимната сфера са възможни недоразумения. Храните надежди, които най-вероятно няма да се осъществят.
26 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще подобрите душевното си равновесие, ако заложите на позитивни мисли, срещи с приятели, повече движение и слънце. Своевременно и ефективно ще намирате решение на проблемите си, ако включите в изпълнението им хора, имащи отношение към темата. Повишената ви чувствителност налага да сте премерени в думите и делата си, за да не задълбочите отношенията си в неблагоприятна посока.
26 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Има събития, които ще възприемате по свой начин и това може да ви донесе разочарования. Дайте си ясна сметка дали амбициите ви биха могли да се осъществят в мащабите, които планирате. Поставяйте си реални цели и проявете постоянство при изпълнението им. Съвсем скоро ще стигнете до резултатите, но до тогава е нужна работа.
26 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще бъде забързан, но ползотворен ден. Имате шанса да постигнете онова, което от доста време поглъща мислите и времето ви. Бъдете готови да реагирате адекватно във всеки един момент. Не пренебрегвайте семейството си. Опитайте се да се реванширате там, където сте длъжници.
26 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Паричните проблеми не бива да ви разстройват. Финансовата криза, която е възможна бързо ще бъде преодоляна. Контактите с любимия човек могат да завършат с конфликт, за това бъдете внимателни с думите си.
26 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден ви поставя на кръстопът, от който вие трябва да поемете по верния за вас път. Всяка една от възможностите, които ви се предлагат има своите положителни и отрицателни страни, затова изборът ви няма да е лесен. Вслушвайте се във вътрешния си глас и в това, което най-много искате да вършите. Не подценявайте и мнението на близките си.
26 май 2020
Последни новини