Д-р Стойков спечели конкурса за шеф на димитровградската болница

Конкурсът на шеф на МБАЛ- Димитровград вече приключи

Свързаният с болница "Токуда" д-р Християн Стойков е победител в конкурса за управител на МБАЛ "Св.Екатерина"-Димитровград, обявен от Общинския съвет в началото на годината.

Това реши комисията, която заседава в късния следобед и прегледа обстойно програмите за управление на д-р Стойков и другия кандидат в надпреварата- досегашния шеф д-р Здравко Наков.

След събеседване с двамата е определена средна оценка за тяхното представяне. За д-р Християн Стойков - 4,86 и за д-р Наков- 4,76, съобщи председателят на конкурсната комисия Юлиян Семерджиев.

Той допълни, че изготвения протокол от конкурса ще бъде внесен на сесия на Общинския съвет и съветниците като принципал на здравното заведение ще имат последната дума за управлението на МБАЛ.

Този понеделник избраната от местния парламент комисия прегледа дали представените от кандидатите документи отговарят на критериите.

За разлика от първия конкурс, проведен в края на миналата година, този път всичко с документацията и на двамата кандидати бе наред.

Припомняме, че първата надпревара за началническото място в МБАЛ се провали, защото единият от двамата кандидати- Янко Кочев тогава се оттегли, а за другият - д-р Здравко Наков бяха констатирани непълноти в документацията. Това наложи прекратяване на процедурата и обявяване на нов конкурс.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини