Таксиджия уби колега в столицата

Таксиметров шофьор уби свой колега в столицата, съобщи за Дарик директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Валери Йорданов. Инцидентът е станал на стоянка на таксита в столичния квартал „Младост" 3. Преди да се стигне до фаталния удар, двамата шофьори са се спречкали заради клиент. Извършителят е бил задържан веднага.

И двамата таксиметрови шофьори са служители на фирма „За едно евро". Пред Дарик комисар Йорданов разказа, че убийството е било извършено с лопата.

„Около 13.30 часа е възникнал скандал на таксиметрова стоянка в столичния квартал „Младост" 3. Установено е, че участници в побоя са двама таксиметрови шофьори. Пострадалият е откаран в Окръжна болница, където по-късно е починал, вследствие на наранявания по главата. Той е на 57 години. Задържан е и извършителят на побоя - той е на 33 години, и двамата са от София. Служители са на таксиметрова компания „За едно евро". Причината за скандала е, че единият е отнел клиент от другия. Възможно е и преди това да е възниквал по подобен повод спор. След скандала извършителят е извадил от автомобила една лопата, която имал, и с нея е ударил по главата колегата си", съобщи Валери Йорданов.

Шофьорът, който е убил колегата си, е преминал психотест и е с изрядни документи, обясни пред Дарик Пламен Господинов, инспектор „Оперативен контрол" в таксиметровата компания. По думите му извършителят и убитият са били на договор за франчайз към фирмата, но вече са изплатили автомобилите си. Господинов отрече информациите, че между двамата е имало стара вражда: „Ние, инспекторите, не знаем за такава вражда. Всичко, което знам, че заради клиенти е станал инцидента. Не мога да си го обясня защо се е стигнало дотук".

На въпрос какво е правила лопатката в багажника на таксиметровия шофьор, Господинов отговори: „При зимни условия колите затъват и водачите трябва да изринат снега под колите. Предполагам, че е останала още от зимния период".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини