Ром подкастря с нова машина стадионите в димитровградско

Данчо от Неотитан отговаря за новият трактор за косене

Стадионите и паркове в димитровградска община са най- изрядно подрязани и окосени. В това е убеден ромът Данчо, който шофира и в същото време отговаря за новия трактор за косене, закупен с пари от местния бюджет. Косачката е единствена в общината и се използва да поддържане на тревните площи по спортните съоражения, парковете и градинките. До закупуването й се стигна след предложение от общинския съветник Иван Маринов на сесия на общинския съвет в края на април тази година. Месец по-късно тракторът бе налице, стойността му е около 10 000 лв. 

Още на сесията обаче, по настояване на селските кметове бе решено освен в Димитровград, косачката да поддържа тревните площи и по селата. За да няма разправии кой и кога е взел машината или я е повредил, бе определено само един човек да се занимава с тази дейност.

Днес Данчо разказва, че за два месеца откакто косачката е в пълна експлоатация тя работи безотказно. По няколко пъти вече са подкрастрени димитровградските паркове, стадиони и градинки. "Ходих и да извора на нимфите край Каснаково, там косихме миналия месец, както и на стадиона в Добрич", допълва отговорникът на тракторчето и с гордост позира с него пред обектива.

Днес беше ред на тревата в парк Марица

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини