Morgan EvaGT - футуристична бъдеща класика

След като вече могат да се похвалят с концептуалния задвижван от водород модел LIFEcar, с красивия Aero SuperSports и с цялата си гама от спортни модели, Morgan определено имат богато портфолио. Този път британците са подготвили нов атрактивен проект, наречен EvaGT, като досега бяха показани няколко тийзъра...

С по-агресивен дизайн (който все още намира корени в класическото в Morgan), известна екологична нотка и доста добри динамични показатели EvaGT всъщност представлява един много обещаващ прототип. Автомобилът е уникален за Morgan по това, че предлага пространство за четирима (задните седалки са напълно удобни за деца и не толкова едри възрастни) плюс техния багаж.

EvaGT запазва и концепцията с изцяло алуминиева каросерия и шаси. Всъщност олекотеното алуминиево шаси е същото като при Aero SuperSports, но около него има алуминиеви панели, сходни с тези, използвани в авиационната индустрия.

Колата е оборудвана с шестцилиндров битурбо агрегат от BMW с мощност от 306 к.с. и 400 Нм максимален въртящ момент. В резултат на това спортистът (с маса от едва 1 250 кг) ще може да ускорява до 100 км/ч със старт от място за 4.5 секунди, като в допълнение развива максимална скорост от 273 км/ч. Що се отнася до разхода на гориво при EvaGT, то той ще е около 7 л/100 км при шофиране в комбиниран цикъл.

Още преди пред специализираното автомобилно издание Autocar Чарлз Морган бе казал следното: „ Нашата мотивация за конструирането на EvaGT е да бъде създаден практичен автомобил, който може да бъде шофиран всеки ден и който може да задоволява нуждите от транспорт на всяко семейство. EvaGT ще бъде забавен за шофиране и ще притежава чувствителен хидравличен волан и отличен баланс на шасито.”

Производството на автомобила ще стартира през 2012 година, като той ще бъде конструиран само в 100 бройки.Говори се, че цената ще бъде около 150 000 долара.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини