БГ чудо: Тежка катастрофа, шофьорът бяга, близките му млатят катаджии и доктори

Джигит предизвика тежка катастрофа, оцеля по чудо и избяга от пътните полицаи край Симитли. Към 23.15 часа снощи “Алфа Ромео” с благоевградска регистрация излиза от платното за движение и се блъска последователно в две дървета, които отсича, преобръща се, прави лупинг и се озовава пак на пътя, но по таван. Инцидентът е станал на пътя между Железница и Симитли, който е успореден на главен път Е79, но се намира от другата страна на река Струма.

След като е подаден сигнал за катастрофата, към мястото се отправили екипи на полицията и Спешна помощ. Лекарите пристигат първи и откриват лекия автомобил, но от шофьора му няма и следа. След като установяват, че няма пострадал, медиците се връщат, но на мястото пристига втора линейка. В същото време идват и катаджиите, както и екип на “Гражданска защита”. Жители на Железница и Симитли, които разбрали за инцидента също се озовали на мястото с два автомобила. Повечето от  гражданите се оказали приятели и близки на шофьора.

Лекарката, фелдшерът и шофьорът на линейката от втория спешен екип започват отново да претърсват храсталаците и дълбоката към 1.50 метра крайпътна канавка за евентуален пострадал от ПТП-то. След като не откриват такъв, спешният екип обявява на струпалите се 7-8 близки на водача на “Алфа”-та, че преустановяват търсенето на пострадал. Тези им думи нажежават обстановката, тъй като мнозинството от пристигналите от Железница са пияни. Те започват да блъскат двамата полицаи и лекарския екип.

Униформените и медиците са се разминали с боя, защото някои от присъстващите все пак се сеща да звънне на мобилния на изчезналия шофьор на “Алфа”-та. Той отговаря на повикването и се оказва, че е жив и здрав. Тогава напрежението между двете страни стихва. Междувременно в суматохата някой успява да грабне падналата в канавката предна регистрационна табела на колата и избягва.

Спешният екип от Благоевград си тръгва, но уведомява полицията за нападението на пътя. За минути от Благоевград пристига втора патрулка, полицаите успяват да усмирят страстите. Четирима са отведени, за да дадат писмени показания в участъка в Симитли. Прекратен е опита катастрофиралият автомобил да бъде качен на платформа на Пътна помощ, пристигнала от Железница.

Най-вероятно водачът на катастрофиралия автомобил е бил пиян, затова избягал от местопроизшествието, изпълзявайки от смачканите ламарини през дясната предна врата, смятат от полицията. Работата по случая продължава, установява се кой е собственик на автомобила, и кой го е управлявал.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини