Уголемяване на бюста без хирургическа намеса?

Ако не сте готова да легнете “под ножа”, изберете някой от предложените по-долу начини и...чудото може да се случи!

Методите за повдигане и уголемяване на бюста без хирургическа намеса могат да бъдат разделени на няколко категории:
- специални процедури, които могат да се правят както в козметични салони, така и в домашни условия;
- много популярните в момента кремове и лосиони, хапчета и различни биологически - активни добавки (БАД);
- физически упражнения;
- специално подбрано хранене.
Този материал е опит да се разгледа всеки метод от гледна точка на неговата ефективност, а също така и безопасност за женското здраве.

Стимулация на гърдите с ток
Същност: Миостимулация е т. нар. физиотерапевтично въздействие върху гърдите. Процедурата миостимулация вероятно е позната на много жени във връзка с друг, не по-маловажен проблем - борбата с излишните килограми и целулита. Същността й се състои в това, че на тялото се поставят специални електроди (естествено, те се намират в специална обвивка, затова процедурата е безопасна за живота). Под въздействие на тока мускулите интензивно се свиват – един сеанс миостимулация заменя 3-4 часа тренировки във фитнес-зала (затова я наричат “гимнастика за мързеливи”). При миостимулацията на бюста електродите се поставят в областта на деколтето, гърба и страничните мускули на гърдите - това са зони, които оказват влияние на неговия тонус. В резултат на това гърдите се повдигат, повишава се и еластичността на кожата в зоната на деколтето. Разбира се, обемът на бюста не се увеличава, той само визуално изглежда по-висок. Подобна процедура може да се направи и в къщи с помощта на специален уред, но ефективността й ще бъде много по-малка.
Продължителност: Пълният курс на повдигане на бюста изисква минимум 10 процедури. Резултатът се забелязва след 3-4 сеанса, основно от най-близките хора. Ефектът се запазва за около половин година при условие, че 1- 2 пъти на месец се провеждат допълнителни сеанси.
Безопасност: Миостимулацията не засяга млечната жлеза, въздействието е само върху мускулите.
За: Бързо, безопасно, не изисква никакви усилия.
Против: Първо, самата процедура може да се окаже болезнена. Второ, известно е, че у хора, които рязко спират да се занимават със спорт, тонусът на мускулите става по-лош от преди. Може да си представите, какво се случва след половин година с мускулите на гърдите, за които е закрепен статута на “неработещи”.
Има заболявания, при които физиотерапията е противопоказна. Тези процедури могат да се правят само след консултации с лекар.

Мезотерапия
Същност: Мезотерапията – това са микроинжекции, които се поставят в кожата около гърдите. Съставът на тези инжекции е коктейл от специално подбрани хомеопатични препарати, които влияят на състояние на кожата на гърдите. Както и при миостимулацията, бюстът не се уголемява, а само се укрепва.
Продължителност: Бюстът ще бъде еластичен само в рамките на половин година.
Безопасност: Млечните жлези не се засягат.
За: Ефектът се достига бързо и без особени усилия. Безопасно е за здравето.
Против: Процедурата е скъпа, имайки предвид, че трябва да се направят не по-малко от 5-6 сеанса.
Сами по себе си хомеопатичните препарати не са вредни. Въпросът е в това, доколко организмът на жената е готов да приеме такава процедура. Необходима е консултация със специалист - мамолог.

Масаж
Същност: Масажът е не само чудесен способ за подобряване на бюста, но и добра профилактика на женските заболявания. Леки галещи, разтриващи и вибриращи движения в областта на гърдите и деколтето, водят до разширяване на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението. В резултат на това, клетките на кожата получават повече кислород и хранителни вещества. При масаж е желателно да се използват овлажняващи и подхранващи кремове.
Продължителност: За да придобие бюстът красиви очертания, а кожата да стане нежна и гладка, масажът трябва да се прави всеки ден (или поне през ден).
За: Достъпно и просто.
Против: Против може да бъде само вашият мързел. Или мързелът на вашия любим. Кой, ако не един мъж, може най-добре да направи тази вълнуваща процедура! Някои познавачи на женското тяло дори твърдят, че масажът в тяхно изпълнение е водил до уголемяване на бюста на 1,5-2 размера. Разбира се, не трябва да им се вярва, но си струва да се провери.
Освен ръчен масаж може деликатно да се въздейства на кожата на гърдите с помощта на специални уреди. Вибромасажният колан, експандерът и меката четка могат да станат ваши незаменими помощници. Също така можете да масажирате гърдите си под душа с водна струя.

Вакуум
Същност: Процедурата на вакуумен масаж представлява следното: гърдата се поставя в пластмасов купол, който се крепи към кожата с помощта на гумен уплътнител. През специална тръбичка, включена към вакуумен апарат, от купола се изсмуква въздуха. Вътре се образува вакуум и, като следствие, гърдата изпълва чашата със своя обем. Като всеки масаж, тази процедура е много приятна, пациентките не изпитват никаква болка.
Вакуумният масаж може да се прави и в къщи: за целта е необходимо да се сдобиете с ръчен масажьор. Но той не е толкова ефективен, както професионалния апарат.
Кръвообращението на кожата значително се подобрява, бюстът видимо се уголемява и става по-еластичен. Уголемяването на обема с 30-40% е напълно реално.
Продължителност: Ако се провежда тази процедура в салона, резултатът може да бъде забелязан след 5-6 сеанса. Козметиците твърдят, че бюстът може да се запази красив и еластичен не по-малко от половин година. Но както показва практиката, още след 4-5 месеца гърдите значително губят обем, връщайки се към първоначалния си размер.
За придобиване на красив бюст с помощта на домашен масажьор могат да изминат няколко месеца. При това ефектът ще бъде много по-скромен, отколкото при провеждане на процедурите в салон. Но, ако се занимавате с вакуумен масажьор поне през ден, постоянен ефект ви е гарантиран.
Безопасност: Масажът не засяга млечните жлези.
Противопоказания: Масажът не се прави при остри, гнойни, инфекциозни и сериозни онкологични заболявания.
За: Ако процедурата се провежда на професионален апарат, уголемяването на бюста е възможно за две седмици, иначе казано, всичко това е бързо и просто. Някои специалисти твърдят, че вакуумният масаж е много полезен за гърдите и го препоръчват за профилактика на рак на млечната жлеза и лекуване на мастопатия.
Против: Вакуумните масажьори за гърди са се появили преди няколко години. Същността на процедурата се състои в опъване на кожата на гърдата. Често тези жени, които са правили такава процедура, имат увиснали гърди. Затова от козметичните центрове вече не призовават толкова активно към този метод, колкото преди няколко години. Те предупреждават, че след масажа гърдите е необходимо да се поддържат “във форма” с помощта на интензивни физически упражнения. Не е ли по-лесно тогава да се прави всеки ден “гимнастика за гърдите”?
Освен това: дълбок и сериозен масаж не може да бъде полезен за млечните жлези.

Физически упражнения
Същност: Физическите упражнения са един от най-безопасните методи да се поддържа бюста еластичен. Вижте мъжете-културисти – ние, жените, можем само да завиждаме на формите и еластичността на техните гръдни мускули! Колкото по-рано и ние започнем да се грижим за добрата физическа форма на бюста си, толкова по-малко проблеми ще имаме в бъдеще. С годините, неработещите мускули в зоната на гърдите и деколтето отслабват или дори увисват (особено, ако жената прекалява с диети). За да се възстанови тонуса на бюста, са необходими занятия с гири; много добре помага и плуване. А ако плувате с гири в ръце, ефектът се удвоява.
За: Полезно е за здравето, достатъчно ефективно. Упражненията наистина могат да приповдигнат бюста и визуално да уголемят неговия обем.
Против: Този метод не е за мързеливи. Занятията трябва да се провеждат постоянно, иначе след няколко седмици бюстът се връща към първоначалното си състояние.

Следва продължение

Източник: tia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини