Кмет смъмри училищни директори

Според Стефан Димитров директорите показват че не са заинтересовани

Само един от директорите на пет училища в димитровградска община присъстваха днес на заседанието на Общинския съвет, който определяше съществуването на маломерни паралеки през новата учебна година. В учебните заведения в кв.Черноконево, Меричлери, селата Ябълково, Крепост и Радиево се обучават по-малък брой деца от допустимите в паралеките. За да съществуват те, учениците трябва да са не по-малко от 10. За това се изисква и решение на местните парламентаристи.

Кметът Стефан Димитров обаче остана недоволен от отсъствието на директорите, които по думите му чакат общината да реши проблемите им. Ако училищата бяха държавни, такива маломерни паралеки няма как да съществуват, добави градоначалника и отчете несериозно отношение на училищата по този въпрос.

Председателят на ОбС Катя Чалъкова защити отсъстващите директори, на които се налага и да съвместяват преподавателска дейност. Според Стефан Димитров обаче в малките общински училища не осъзнават колко сериозен е проблема с маломерните паралелки. В крайна сметка съветниците одобриха съществуването на такива класове. Така през тази учебна година в училището в Черноконево ще има 3 маломерни паралеки, а в останалите в Меричлери, Ябълково, Крепост, Радиево паралелките ще са по една.

В ОУ"Христо Ботев" в Крепост има една паралелка с 12 ученици

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини