Щури кретени пратиха в пенсия Брус Уилис и Морган Фрийман в американския боксофис

Екшън комедията Jackass 3-D разби всички прогнози в американския боксофис, спечелвайки 50 милиона долара в дебютния си уикенд.

Третото издание на поредицата отвя тотално смятания за фаворит "БСП - Бесни Страшни Пенсии" (Red) с Брус Уилис и Морган Фрийман, който не успя да регистрира дори и половината от приходите му - едва 22, 5 млн. за първите си три дни на екран.

Постижението е още по-впечатляващо, като се има предвид, че лентата е реализирана с бюджет от 20 млн., а първите две серии от сагата спечелиха малко под 30 млн. долара. Режисьор на сикуела е обичайният заподозрян Джеф Трикуел, а в каста щуротиите са поверени на звездата от "Американски пай" Шон Уилям Скот, Джони Ноксвил и Бам Маргера.

На третата позиция се смъква лидерът от предходните две седмици "Социалната мрежа" с 11 млн., които допълват общата спечелена сума от филма на Дейвид Финчър до 63,1 млн. В световен мащаб печели още 3 млн., но е редно да уточним, че има доста страни, в които историята на Facebook все още не е в официално разпространение. С една позиция пада "Секретариат - конят легенда" с 9,5 млн.

Драмата е посветена на историята на прочутия състезателен кон, Секретариат, а екранизацията е дело на Рандъл Уолъс, познат от работата си над "Мъжът с желязната маска" и "Бяхме войници". В каста пък можем да отличим неостаряващата Даян Лейн, за която това е завръщане на екран след повече от двегодишно отсъствие.

Челните пет заглавия се завършват от романтичната комедия Life As We Know It (9,2 млн.), разказваща за двама непознати, принудени да съжителстват заедно като настойници на малката си кръстелничка, чиито родители загиват при катастрофа. Първоначалната антипатия обаче, постепенно се превръща в чувства от съвсем други измерения. Главните роли са поверени на Катрин Хейгл и Джош Дюамел, познати най-вече от персонажите си в сериалите "Анатомията на Грей" и "Лас Вегас".

Шеста е анимацията "Легенда за пазителите" (Legend of the Guardians: The Owls of Ga’ Hoole). Предложението на Warner Bros. заработва 4,2 млн. през уикенда и общо 46 млн. от появата си на екран досега. Като се има предвид, че е реализирано с общо 80 обаче, все още има какво да се желае във финансов аспект.

Пета седмица в класацията кара вторият режисьорски опит на Бен Афлек - "Градът". Лентата, в която холивудската звезда играе влюбен банков обирджия, се очертава като една от най-успешните в кариерата му в това амплоа, след като регистрира 80 млн. (4 през почивните дни) от екраните в САЩ и Канада и общо 99, 5 в световен мащаб. Ако тенденцията се запази, то това може да се превърне и в най-печелившото заглавие в кариерата му в последните 7 години - за последно той мина границата от 100 млн. долара с блокбъстъра Daredevil през 2003 г.

На осмо място е новият проект на гуруто на хорър жанра Уес Крейвън - My Soul to Take с 3, 1 млн. Лентата представя ужасяващата битка между седем деца и брутален сериен убиец, току що излязъл от затвора с мисълта за отмъщение, а въпреки че в каста не можем да отличим нито едно познато име, то фактът, че режисурата е дело на Крейвън (автор на поредицата "Писък") говори сам по себе си.

Приятната есенна изненада "Лесна А" заема предпоследната позиция с 2,6 млн., но като погледнем общата спечелена от комедията сума - 52,3 млн. зад Океана при бюджет от едва 8 млн., е факт, че създателите й едва ли имат поводи за недоволство.

Точно на обратния полюс е тандемът Оливър Стоун - Майкъл Дъглас, който едва ли е очаквал, че сикуелът на "Уолстрийт" ще заема последната десета позиция в едва четвъртата си седмица на екран.

Трилърът за финансовите машинации на световната борса регистрира 2,3 млн. през почивните дни, с които качва приходите до 47, 8 при бюджет от 70 млн. Положението става малко по-приемливо, като се погледнат резултатите от останалите страни - още 35,7 млн., но при всички положения едва ли амбициите на екипа са били просто да избият вложените за реализацията на филма средства.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини