Сблъсъкът на титаните е довечера на "Бернабеу"

Двата най-титулувани клуба на европейската сцена – Реал Мадрид и Милан, се изправят тази вечер на стадион „Сантяго Бернабеу” в най-интригуващия мач от груповата фаза на Шампионска лига.

Гвоздеят в програмата на най-комерсиалния футболен турнир стана факт още щом ръката на Гари Линекер извади от урната с непоставените отбори Кралския клуб и определи „белите” да спорят с „росонерите” за място в директните елиминации, припомня novsport.com.

Два тима имат помежду си общо 16 спечелени трофея от турнира на Шампионите, но тази вечер те няма да се броят.

На терена ще излязат 11 срещу 11. Нападението в бяло ще бъде водено от Кристиано Роналдо, Месут Йозил и Игуаин, а Робиньо, Роналдиньо и Ибрахимович ще атакуват за червено-черните.

Двамата треньори поеха отборите през лятото, като този на Реал – Жозе Моуриньо, безспорно е по-интересен. Той вече се изказа за своя колега:

"Какво съперничество би могло да съществува между един двукратен шампион на Европа и един треньор, изправен пред третия си мач в Шампионската лига?! Сблъсквали сме се няколко мача в Италия и за мен той е просто един от колегите ми по професия както мнозина други", коментира Специалния.

Контузените:

От Реал Мадрид ще липсват Фернандо Гаго, Серхио Рамос, Кака и Серхио Рамос.

Милан няма да може да разчита на своя капитан Амброзини и Марек Янкуловски, докато под въпрос са стражът Абиати и бразилският защитник Тиаго Силва.

Класирането

Реал е лидер в потока с пълен актив от 6 точки, докато Милан има 4 и с един допуснат гол по-лоша голова разлика (3:1). Трети е Аякс с 1 точка, който тази вечер приема последния в подреждането Оксер.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини