Реал пречупи Милан

Отборът на Реал (Мадрид) записа изключително престижен успех в дербито на двата най-титулувани клуба в Шампионската лига, налагайки се с 2:0 над тима на Милан. Срещата се игра на стадион „Сантяго Бернабеу” и бе от програмата на група „G” на надпреварата. Роналдо откри резултата в 13-ата минута от фаул, а секунди по-късно Йозил оформи крайното 2:0. За „росонерите” в този мач дебют направи вратарят Марко Амелия, който въпреки двата инкасирани гол се справи добре със задачите си на терена, предаде Novsport.

Двубоят започна с натиск на Реал и в 7-та минута Ди Мариа опита шут с левия крак извън границата на наказателното поле, но топката прелетя над вратата на Амелия. Така дойде 13-ата минута, когато Пато избута Алонсо около дъгата пред полето си и реферът Проенса отсъди фаул за Реал. Последва същинска бомба от страна на Кристиано Роналдо, която премина през разкъсаната стена на италианците и влетя в мрежата им – 1:0.

Само около 60 секунди по-късно Роналдо подаде за непокрития Йозил около точката на дузпата, германецът от турски произход стреля от движение с левия крак, кълбото се отклони в главата на играч на Милан и за втори път премина зад гърба на Амелия – 2:0.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо продължиха да натискат и след този гол и последваха неточни изстрели на Ди Мариа и Игуаин. В 26-ата минута пък Дзамброта опита късмета си с левия крак, но не намери очертанията на вратата на Касияс. 180 секунди по-късно „росонерите” можеха да се върнат в мача след удар от фаул на Пирло, но за тяхно нещастие кълбото срещна напречната греда.

След това положение темпото на игра поспадна, но отново се оживи към края на полувремето. В 34-ата минута Роналдиньо изведе Зеедорф зад гърба на отбраната на Реал, ала шутът с левия крак на холандеца премина над напречната греда. В последните няколко минути „белия балет” отново натисна, но пропуски направиха Марсело, Ди Мариа, Йозил и Роналдо.

Втората част започна накъсано, а първите положения дойдоха пред вратата на Амелия. Първо, в 51-ата минута, Роналдо отправи неточен шут, а секунди по-късно стражът на италианците спаси по страхотен начин изстрел с глава на Игуаин. В 63-ата минута Кедира също можеше да се разпише за домакините, но й той не уцели вратата на Милан.

В 77-ата минута Роналдо получи правото да изпълни фаул на идентична позиция с този, при който той откри резултата, но след шута му кълбото се отби в стената и попадна в Пепе, който от няколко метра стреля в аут. Последната по-интересна ситуация в мача дойде в 84-ата минута, когато резервата Робиньо отправи силен удар към Касияс, но вратарят на Реал спаси.

До края обаче нови голове не паднаха и така Реал (Мадрид) победи Милан с 2:0.

След успеха „белия балет” остава едноличен лидер в групата с пълен актив от 9 точки. Гостите от Милан пък остават 2-и с 4 спечелени точки.

Състави:

Реал: Касияс, Арбелоа, Марсело, Пепе, Карвальо, Алонсо, Кедира, Ди Мариа (Гранеро 87), Йозил (Л. Диара 81), Роналдо, Игуаин (Бензема 89)

Милан: Амелия, Дзамброта, Антонини, Неста, Бонера, Гатузо (Боатенг 59), Пирло, Зеедорф, Пато (Индзаги 78), Роналдиньо (Робиньо 72), Ибрахимович

Жълти картони: Ди Мариа (Реал); Бонера, Антонини, Боатенг (Милан)

Стадион: „Сантяго Бернабеу”, Мадрид

Рефер: Педро Проенса, Португалия

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини