Григор на финал след нов грандиозен успех

Първата ракета на българския мъжки тенис продължава с отличното си представяне, след като се класира драматично за финала на турнира в Орлеан, с награден фонд 106 500 евро, предаде Novsport.

Гришо победи 32-рия в световната ранглиста Микаел Льодра със 7:6, 3:6, 7:5, показвайки страхотен първи сервис и здрави нерви.

Първият сет бе равностоен и в него нямаше пробиви, като българинът буквално разстрелваше своя опонент, щом застанеше на линията за изпълнение на начален удар, като вкара 23 аса и 68 процента от първия си сервис. Стигна се до тайбрек, в който Григор спечели със 7:4.

Българинът не издържа във втория сет и допусна пробив, с който загуби след 3:6, но в третия, който отново вървеше гейм за гейм, Димитров осъществи пробив в края и заслужено спечели мача.

Победата донесе нови 30 точки на Григор за ранглистата на АТП, които ще го изкачат до подножието на топ 100. За титлата в Орлеан Гришо ще спори с французина Никола Маю, който по-рано през деня победи сънародника си Давид Гуез с 6:4, 6:2.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини