Димитровградски училища се свързват с Рим, Москва и Тел Авив

Димитровградското ПМГ е е дно от училищата в проекта "Свързване на класни стаи"

Пет училища от димитровградска община ще се включат в международния проект „Свързване на класни стаи”, организиран от Британски Съвет, казаха отобразователния отдел в общината. това са ПМГ"Ив.Вазов", химическата гимназия, основните училища "Пенчо Славейков","Пейо Яворов" и "Васил Левски" в Ябълково. Програмата е тригодишна и има за цел да създаде връзки между училищата и регионите на няколко европейски държави, като по този начин засили ученическото самоуправление и внесе европейско измерение в обучението им.  димитровградските учебни заведения ще си партнират с училища от Бирмингам, Англия; Рим, Италия; Москва, Русия и Тел Авив, Израел.

От 10 до 14 октомври във Великобритания се е провел семинар, на който е било поставено началото на проекта и обсъдени конкретните дейности. Координатор на групата от Димитровград там е бил Пламен Митев, учител от ПМГ „Иван Вазов”.

Другата община от България, която участва в проекта е Видин. Новото по линия на "Свързване на класни стаи" е  че 29, 30, 31 октомври и 1 ноември ще се проведе среща по проекта във Видин, на която ще вземат участие ученици от димитровградските училища. На тази среща ще се проведе обучение на млади лидери и ще се коментират следващите стъпки по проекта.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини