Латвийски драматург заменя французина Майлод в Димитровград

Майлод Бенбалули си тръгва от Димитровград през февруари

25-годишната доброволка Дайна Табуна от Рига, Латвия ще пристигне в Димитровград през февруари догодина, за да смени французина Майлод Бенбалули в програмата за обмен на Европейската доброволческа служба. Това коментираха в аванс от Детския и младежки център. Дайна е завършила Латвийската културна академия, специалност "Драматургия и сценография" и ще участва в реализирането на най-новия проект на центъра със заглавие "Различни лица".

Доброволката ще обучава децата в тайните на театралното изкуство, каза пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Марияна Вълчева от Детския център. Тя допълни, че по време на заниманията си те ще откриват нови похвати в театъра, киното, телевизията, а също ще се занимават и с фотографията.

Курсовете ще се водят в сградата на Детския и младежки център. На разположение на новия доброволец ще бъде голямата сцена на бившето кино "Химик" като поле за изява на талантливите деца, казаха от Младежкия център. Също както Майлот, и Дайна Табуна ще остане в Димитровград една година. Латвийката е вторият доброволец от Европейската доброволческа служба тук. С Джейк Хеленкамп от Корпуса на мира димитровградските доброволци стават трима.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини