Ивайло Сапунджиев от "Галаксико" шести в света

                              Ивайло Сапунджиев

 Ивайло Сапунджиев от димитровградската балетна школа "Галаксико" се представи изключително успешно на световния и европейски шампионат в унгарския град Печ. Въпреки, че е бил най-малкият участник, 8-годишния Ивайло е изиграл отлично своя танц "Приключенията на Синбад" и се е класирал на 6-то място сред участници от 13 държави. Това бе и първата международна изява на голямата сцена за малкия изпълнител и бъдеща надежда на балетната школа в Димитровград. Момичетата и момчетата на Тихомир Митев се върнаха тази сутрин от състезанието в Унгария.

14-годишния Златомир Колев, който стана стипендиант към МОН, зае 7-мо място с танца си „Пея под дъжда”. Държавната стипендиантка Ивета Бинева и Виктория Кьосева също завоюваха 7-то място с танца си „Аватар”, а с танца си „Когато ти си тръгна”Ивета Бинева стана 13-та. Анабел Крумова и Ясмин Кирилова – 7-ми с изпълнението „Бягство от зоопарка”. Виктория Кьосева и Бояна Иванова си поделиха 17-то място при соловите изпълнения, съответно с танците „Жената прилеп” и „Кукла Арлекин”.

Три световни купи от Торино, три световни купи от Загреб, а сега една и от Печ – това е равносметката за „Галаксико” през тази година, коментира ръководителят Тихомир Митев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

Ивета Бинева
Виктория Кьосева
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини