Кой ще чисти от сняг общинските пътища?

Зам.кметът Христо Колев

Вече са ясни фирмите, които ще отговарят за снегопочистването на общинските пътища в Димитровград през зимния сезон, обяви днес зам. кметът Христо Колев. За петте района са се явили пет фирми, но едната е отстранена заради нередности в документацията. Фирмата се казва ЕТ "Ескалибур", уточни Колев. За снегопочистването на пътищата в района на Ябълково, Сталево, Скобелево, Върбица и Бодрово няма явила се фирма. За този район общината ще търси допълнително договаряне.

Общинската пътна мрежа в района на Брод, Злато поле, Долно белево, Райново ще чисти фирма "Боги "ЕООД. Поддържката на пътищата в района на Меричлери, Великан, Длъгнево, Бряст,  Здравец, Странско, Малко и Голямо Асеново ще извършва "Агрофермер 2002".

Земеделска кооперация "Доверие" във Воден ще отговаря за снегопочистването на това село и Черногорово, както и на участъка от Узунджово до строителните граници на Димитровград. Фирма "Колеви" ООД ще се грижи за почистването на общинските пътища между Крепост,Добрич и Крум. Преди повече от месец местната администрация обяви обществена поръчка за тази дейност на стойност 109 700 лв.

В Димитровград и тази година снегопочистването по улици и булеварди ще извършва "Неотитан", а Областно пътно управление отговаря за републиканската пътна мрежа, каза още Христо Колев.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини